FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, potrivit unei analize UNSAR, numărul dosarelor de daună plătite de către companiile de profil pe acest segment de business a crescut cu 57% în 2021 comparativ cu anul 2020, ajungând la peste 75.000 de dosare.

Valoarea totală plătită în 2021 de companiile de asigurări în baza acestor polițe a fost cu 31% mai mare decât în 2020, depășind 305 milioane lei, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Piața asigurărilor de viață a continuat să crească în semestrul I din 2022, volumul primelor brute subscrise pe acest segment atingând un nivel de circa 1,48 miliarde lei, în creștere cu 11% față de perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, la nivel local, ponderea asigurărilor de viață în totalul pieței de asigurări, deși într-o creștere constantă în ultimii ani, rămâne sub media europeană: 17% versus o medie 60%. De altfel, principalele motive care i-ar determina pe români să încheie o poliță de asigurare de viață sunt veniturile mai mari, precum și un nivel mai bun de informare despre beneficiile asigurărilor

Este esențial să creștem nivelul de acces al consumatorilor la astfel de soluții adecvate pentru protecție, pentru bunăstarea populației pe termen lung”, a precizat Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General al UNSAR.