FacebookTwitterLinkedIn

Datacor, o companie care activează în sectorul de IT&C, își propune să dezvolte soluții privind integrarea energiei solare fotovoltaice în sistemul de uz casnic prin intermediul diviziei sale Datacor Green Energy.

Interesul pentru surse de energie solară este tot mai mare, mai ales în contextul actual în care prețul energiei electrice a crescut semnificativ. În ultimii ani, sistemele fotovoltaice au devenit mai eficiente și costul lor a scăzut, așa că, aceste sisteme au devenit în prezent foarte atractive. Preconizăm o creștere exponențială a pieței de energie regenerabilă în următorii ani, în România.” a declarat Bogdan Bilegan, CEO Datacor. 

Astfel, compania lansează o serie de produse adaptate pentru sectorul rezidențial. Angajații Datacor oferă deja consultanță companiilor și clienților casnici care doresc să implementeze soluții de energie solară.

Obiectivul Datacor este să participe la demersurile pentru dezvoltarea unui viitor durabil, cu surse de energie verzi, regenerabile. Un prim demers adoptat de reprezentanții companiei a fost dotarea sediului din Parcul Industrial Bistrița Sud cu un sistem de panouri fotovoltaice, menite să crească eficiența energetică a spațiului și să contribuie la reducerea amprentei de carbon.