FacebookTwitterLinkedIn

„A fost o perioadă în care am învățat cel mai mult din carieră. Ne aflăm în cea mai complicată perioadă din istoria businessului nostru. Totuși, alături de colegi, am hotărât să privim spre viitor”, a declarat Daniel Gross.

Planul de expansiune PENNY.  vizează deschiderea a 20-25 de magazine anual, astfel încât, în 2029, rețeaua să ajungă la 600 de spații deschise. Investițiile din următorii ani includ și deschiderea celui de-al patrulea centru logistic la Filiași, precum și lucrări de modernizare și eficientizare a întregii rețele de magazine existente. Bugetul estimat pentru implementarea acestor proiecte, în următorii trei ani, se ridică la peste 19 milioane de euro.

„În luna iulie a acestui an am anunțat noul concept de comunicare PENNY. Valoarea investiției pentru remodelarea magazinelor este de 22 de milioane de euro. Ne-am propus să atingem cifra 600 de magazine până în 2029, iar în materie de logistică în primăvara viitoare vom începe construcția celui de-al patrulea centru de logistică la Filiași. Ne propunem să investim 19,5 mil. euro în sustenabilitate”, a mai transmis Daniel Gross, CEO al PENNY.

În 2019, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 3,96 miliarde lei, în creștere cu 15% față de anul anterior. În tot acest interval, peste două milioane clienți au vizitat cele 256 de magazine deschise până la finalul anului 2019 în România.

Grupul a investit în 2019 mai mult de 280 milioane lei în modernizarea și extinderea rețelei de magazine. De asemenea, contribuția PENNY. la bugetul de stat al României de anul trecut a fost de peste 194 milioane lei, iar profitul net înregistrat de companie a fost de 55,15 milioane lei, în creștere cu 53% față de 2018.