FacebookTwitterLinkedIn

Oportunitatea pentru România

Daniel Dines: Fiecare afacere a simțit impactul acestei crize și, pe măsură ce autoritățile încep să ridice cu precauție restricțiile, începem să întrezărim felul în care ar putea arăta perioada post-pandemie pentru fiecare sector economic, precum și pentru economiile naționale și globale. Și, deși este încă prea devreme să spunem cum va arăta calea către viitor și cât va dura pentru fiecare să depășească criza, este vital să pariem pe inovație atunci când elaborăm strategii pentru o lume post-pandemie.

Când ne uităm în urmă în istorie către alte momente care au determinat oamenii să-și întrerupă activitățile, observăm că ele au adus cu sine și oportunitatea ca ei să se oprească, să pună și să-și pună întrebări, și să regândească modul în care fac lucrurile dintotdeauna. O realizare cu un impact deosebit de puternic pentru mine, și care mă inspiră în această perioadă, este aceea că aceste momente de întrerupere pot reprezenta adesea un teren fertil pentru inovații. Am citit recent că în 1665, când Universitatea din Cambridge și-a închis porțile din cauza unei alte pandemii – și anume ciuma, Sir Isaac Newton a folosit timpul petrecut în izolare pentru a lucra la unele dintre cele mai mari inovații ale sale, și anume teoria gravitației. În perioada care a fost cunoscută drept „Anul Minunilor,” Newton a lucrat încontinuu, dedicându-și timpul cercetării, ajungând să facă multiple descoperiri științifice și să formuleze noi teoreme.

În mod similar, UiPath, precum și numeroase alte companii și organizații din sectorul public care se numără printre clienții noștri, au folosit nevoia urgentă de servicii rapide destinate clienților și cetățenilor drept catalizator pentru a genera soluții bazate pe tehnologie la criza COVID-19.

Așadar, indiferent de calea avută în vedere de către autorități, mediul de afaceri și societatea civilă pentru o Românie post-pandemie, o certitudine este aceea ca este neproductiv să rămânem legați și condiționați de soluții vechi la provocări vechi, atunci când nimic nu mai este la fel în jurul nostru. Deja operăm într-o nouă paradigmă, și, în plus, inovația este primul pas către progres.

Domenii ce trebuie reformate

Daniel Dines: Primul domeniu care îmi vine imediat în minte este educația. Accesul la educație prin intermediul tehnologiei ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare sistem de învățământ. Și mai ales acum, când, în mijlocul crizei, tehnologia a permis profesorilor, studenților și elevilor de pretutindeni să continue să predea și să învețe, devine mai clar ca niciodată faptul că abilitățile digitale sunt o necesitate.

Încă de la crearea UiPath, am pus un accent major pe democratizarea accesului la tehnologia RPA pentru toată lumea, prin înființarea în 2017 a Academiei UiPath, o platformă online, gratuită, unde oricine poate invăța să dezvolte roboți software. Până în prezent, a atras peste 550.000 de persoane de pe tot globul care s-au înscris la cursuri. De asemenea, în România, UiPath Foundation implementează programe educaționale care răspund nevoilor multiple și diverse ale copiilor și tinerilor din comunități defavorizate. UiPath Foundation este activă în București (cartierul Ferentari), precum și în județele Cluj, Galați, Vaslui și Botoșani.

Măsuri urgente pentru relansare

Daniel Dines: Digitalizarea ar trebui să fie o prioritate majoră pentru sectorul public, care trebuie să profite de ocazie pentru a gândi soluții care să le ofere cetățenilor servicii digitale la distanță, precum și acces rapid la ele.

Revenirea domeniului

Daniel Dines: După ce am monitorizat piețele în care suntem prezenți în ultima perioadă, putem spune că avem certitudinea că automatizarea are un potențial imens de a sprijini companiile și sectorul public să navigheaze atât criza cauzată de COVID-19 , cât și perioada de după. Ca platformă de automatizare, suntem foarte bine poziționați ca un instrument strategic pentru clienții noștri atât în perioadele bune cât și cele dificile.

Mai mult, credem că acum este cel mai bun moment pentru ca organizațiile să automatizeze. În ultimele două luni, la UiPath am dezvoltat pentru clientii noștri automatizări care au ajutat la procesarea mai rapidă a comenzilor pentru dezinfectanți, la rezolvarea accelerată a solicitarilor primite de catre companiile aeriene în urma întreruperii zborurilor, și la eficientizarea medicilor și asistentelor în lupta cu pandemia, prin accelerarea raportării cazurilor COVID-19. Iar perspectivele sunt pozitive pentru viitorul automatizarii. Conform celor mai recente date publicate de către IDC, 40% din întreprinderile globale își cresc cererea de automatizare ca răspuns la criza COVID-19.

Fie că ajută agenții centrelor de apeluri copleșite de solicitări să le proceseze mai repede, ori că ajută companiile să împace nevoia de a face onboarding la distanță pentru noii angajați cu aceea de a menține restricții de mobilitate, sau pur și simplu eliberează angajații pentru a face o muncă mai semnificativă, cu valoare adăugată, automatizarea se va dovedi un aliat de încredere pentru companii în eforturile lor de a depăși criza.

Pentru noi, în calitate de companie de automatizare, una dintre marile învățăminte aduse de criză este că avantajele proceselor de automatizare pot avea un impact major la nivel social. Iar după criză, acest lucru va fi la fel de relevant. În spitale vor exista întârzieri uriașe cauzate de nevoia de a reprograma tratamente și proceduri amânate timp de cateva luni, iar tehnologia RPA este ideală pentru asta. Nu în ultimul rând, cetățenii care au nevoie de sprijin pot beneficia de acesta mai rapid și de la distanță, dacă automatizarea este pusă pe agenda planificării post-criză.