FacebookTwitterLinkedIn

Mijloacele de transport în comun erau singurele locuri în care masca era obligatorie.

”Suntem acum într-o situație (…) în care o mare parte din populație este vaccinată și ne întoarcem la o viață de zi cu zi mai normală. Acest lucru înseamnă că ne putem lua adio de la măști în autobuze, trenuri și metrou”, a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, potrivit Agerpres.

Obligația de a purta mască, introdusă la 22 august 2020, se va elimina sâmbătă, 14 august. Miercuri, autoritățile sanitare din Danemarca , își atenuaseră recomandările privind distanțarea socială, întrucât rata de vaccinare este ridicată (peste 60% din populație). 

”Acum avem un bun control al infecției în întreaga societate, deoarece mulți oameni au acceptat oferta de vaccinare. Prin urmare, putem adapta recomandările de prevenție astfel încât oamenii să își poată menține o viață de zi cu zi normală, respectând în același timp principiul prevenției”, a explicat directorul adjunct al Agenției Naționale de Sănătate, Helene Bilsted Probst.

Cu toate acestea, purtarea măștii rămâne în vigoare în avioanele și aeroporturile din țară, unde se aplică normele internaționale de transport aerian.