FacebookTwitterLinkedIn

Cu un fundal profesional axat pe marketing și comunicare, Dana Petrea reunește calitatea de angajat cu domeniul antreprenorial: “În cazul meu particular, într-adevăr, vin dintr-o corporație. E vorba de grupul Țiriac, cu expunere la peste 20 de businessuri. Mă ocup de zona de marketing și comunicare a grupului și în ultimii 12 ani practic am activat în cadrul companiilor din cadrul grupului și ulterior la nivel de grup. Sunt în continuare coleg ai echipei Grupului Țiriac”. Din experiența sa, aceasta a învățat să transforme fiecare aspect negativ într-un atu, în oportunități ce o pot conduce într-o direcție mai avantajoasă decât cea inițială.

Care a fost, însă, motivul pentru care a ales să se ocupe de o afacere proprie? “În anul 2017, ca să iau așa de la început toată povestea noastră, m-am asociat împreună cu niște cunoscuți în a construi o locație de evenimente pe malul Lacului Mogoșoaia la un kilometru de București. Mi s-a părut un amplasament superb. Lucrurile au început să se miște natural”, își amintește femeia de afaceri.

Ea a debutat ca antreprenor în anul 2017 și vorbește despre începuturile complicate ale afacerii: “A fost un an dificil, evident. Pentru a pune pe picioare un astfel de business e nevoie de o investiție. A trebuit să ne asociem trei persoane. E destul de complicat în primă fază, toată zona de împrumuturi. Băncile, evident că în primul în primii doi ani, nici măcar nu au vrut să audă de vreo susținere în această zonă”. Anul acesta, în perioada pandemiei, Compania Vacanța Culinară a înfruntat noi provocări: sălile de evenimente au fost temporar închise și s-au căutat, bineînțeles, variante de venit suplimentare. 

Tinerilor antreprenori, Dana Petrea le recomandă să își desfășoare activitatea alături de servicii sau produse în care e mai ușor să aloci timp și, de asemenea, resurse. Pe lângă toate acestea, ea sfătuiește fiecare persoană, fie că îmbină experiența unei corporații cu antreprenoriatul, fie că se axează exclusiv pe una dintre ele, să rămână deschiși și să transforme orice feedback negativ în oportunități.

https://www.facebook.com/forbesromania/videos/1164830010570688/