FacebookTwitterLinkedIn

Cariera de afacerist a lui Dan Cămârzan a început în faţa calculatorului, în anii ’90, când a realizat de unul singur un proiect de mică amploare pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Ulterior, a finalizat mai multe proiecte software şi a pus bazele companiilor de profil Simple Words şi Diginesis. Cămârzan a fost tentat în urmă cu câţiva ani să vândă firmele de software pentru a se putea concentra doar asupra noului domeniu în care a investit, imobiliarele.

Antreprenorul braşovean conduce grupul de firme Kronvest, prin care a dezvoltat o serie de proiecte imobiliare de amploare în oraşul natal. Printre cele mai impunătoare clădiri de birouri ale lui Cămârzan se numără Quabitat, LMS şi Velux. Afaceristul mai are în derulare un proiect impunător, Kronvest Business Park, în care va investi peste 20 milioane de euro.  Proiectul este format din trei clădiri de birouri cu 8,9 şi, respectiv, 16 etaje şi un heliport, şi este dezvoltat pe 30.000 de metri pătraţi. Kronvest Business Park trebuia să fie finalizat de la începutul anului, dar lucrările au avansat mai greu din cauza lipsei lichidităţilor şi a reticenţei băncilor în acordarea de finanţare.

Cămârzan mai este partener de afaceri cu Primăria Braşovului într-un proiect ambiţios, Tâmpa Gardens. Acesta ar trebui să livreze 30.000 de apartamente.