FacebookTwitterLinkedIn

Producția de autoturisme din România a crescut cu 12,73% în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 216.105 de unități. Dintre acestea, 131.063 au fost livrate de Dacia, iar 85.042 de Ford.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a anunțat că s-au înregistrat creșteri lună de lună, iar în mai 2022 au fost produse în România 39.822 de autoturisme, un plus de 11,59% față de luna mai 2021, când s-au livrat 35.865 de unități. Dintre acestea, 28.713 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 11.109 unități au fost produse de Ford de la Craiova.

Renault a anunțat că dă startul comenzilor pentru noile modele Dacia, cu o identitate vizuală nouă. Primele livrări ale acestor comenzi se vor face la finalul anului. 

Emblema Dacia Link este compusă din literele „D” și „C”, care se întrepătrund ca verigile unui lanț, prezentate în centrul grilei din fața mașinii. 

O altă modificare vizibilă este adăugarea logotipului pe panoul din spate și pe volanul fiecărui vehicul. Cu un design minimalist, literele au fost reduse, astfel încât rămân doar elementele esențiale. 

În doar câteva luni, Dacia și-a reînnoit gama cu două noi produse: Spring, complet electric, și Jogger, mașina de familie versatilă din segmentul C.