FacebookTwitterLinkedIn

În iulie 2017, Impact, companie listată la Bursa de Valori București, a emis 120 de obligațiuni la purtător de Seria A, cu o valoare nominală totală de 12 milioane de euro. Oferta a fost subscrisă în întregime de către CVI.

A doua investiție a fost realizată în noiembrie 2017 către dezvoltatorul imobiliar, One United Properties. În timpul plasamentului privat, CVI a subscris în întregime oferta de obligațiuni în valoare totală de 20 milioane euro.

Piața românească va juca un rol important în strategia de investiții a companiei în 2018, au anunțat reprezentanții companiei. FMCG, industria și sectorul imobiliar se numără printre sectoarele și domeniile de interes pentru CVI în România, în 2018.

Prin decizia noastră de a ne continua angajamentul în România, dorim să ne întărim prezența locală, prin creșterea expunerii față de economia românească și afacerile locale. Invităm companiile cu strategii bine definite, proiecte de investiții robuste, guvernanță corporativă de calitate, rezultate dovedite și management de calitate să participe la procesul nostru de investiții și să contribuie astfel la dezvoltarea pieței obligațiunilor din România”, a declarat Ciprian Nicolae, Principal la CVI.

Cu sediul la Varșovia (Polonia), CVI și-a început activitatea în 2012, iar, de-atunci, a derulat peste 700 de tranzacții (dintre care 450 au fost tranzacții cu obligațiuni) și a investit peste 1,6 miliarde de euro în Europa Centrală și de Est.

CVI are în prezent în administrare peste 1,3 miliarde euro, dintre care aproximativ 1 miliard de euro sunt investiți în obligațiuni din regiune. Compania intenționează să dubleze această sumă până cel târziu în anul 2021.

În 2017, CVI a investit în ECE în jurul a 620 de milioane de euro, realizând 108 tranzacții cu obligațiuni în sectoare precum imobiliar, comerț, bunuri industriale și construcții, servicii financiare, bunuri de consum, tehnologie, media și telecom. Pe parcursul anului, CVI a analizat aproape 1.000 de propuneri de investiții din regiune și a efectuat investiții în Polonia, România, Slovacia, Serbia, Finlanda și țările baltice.