FacebookTwitterLinkedIn

Audi of America, Kia şi Porsche avertizează cumpărătorii vehiculelor electrice din Statele Unite că vor pierde accesul la credite fiscale federale de până la 7.500 de dolari odată ce preşedintele Joe Biden va semna legea pentru climă şi sănătate.

Audi, divizie a grupului Volkswagen, a precizat că doar modelul electric hibrid plug-in îşi va păstra creditul federal existent pentru restul anului. Legislaţia care a fost adoptată recent de Congres SUA „va avea un impact semnificativ asupra afacerii noastre şi asupra consumatorilor noştri”, notează News.ro.

Noua lege face ca orice vehicul electric asamblat în afara Americii de Nord să nu fie eligibil pentru credite fiscale, fapt care a condus la critici din partea Uniunii Europene, Coreii de Sud şi multor producători de automobile.

Legea permite acordarea de credite fiscale pentru clienţii cu contracte angajante pentru vehicule care nu au fost încă livrate, la momentul semnării aceateia de către preşedintele Biden.

Kia a informat într-o scrisoare către dealerii săi din SUA că, potrivit noii legi, toate vehiculele sale electrice şi plug-in nu se vor mai califica pentru credite fiscale, odată ce legea va fi semnată, cu excepţia cazului în care clienţii au contracte angajente scrise.