Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Cum să creezi un mediu de lucru confortabil: 4 idei simple și practice

Fie că lucrezi de acasă și vrei să ai tot confortul necesar sau cauți idei pentru tine și colegii de la birou, trebuie să știi că un mediu de lucru potrivit este esențial pentru productivitatea tuturor.

De aceea, este important să găsești soluții moderne și eficiente, pe care să le aplici ușor, ca să-ți reamenajezi biroul într-un mod cât mai confortabil. Cu cât te vei simți mai bine în spațiul de lucru, cu atât vei avea mai multă energie și mai mult spor la sarcinile zilnice.

Iată câteva idei simple, pe care le poți pune în practică imediat!

1. Păstrează totul la îndemână

Cu siguranță, un birou dezorganizat nu-ți va inspira niciodată confort. Din acest motiv, este indicat să investești timp în organizarea periodică a lucrurilor.

Dacă ai la dispoziție un dulap cu rafturi, folosește-l ca să așezi documentele pe categorii, cu etichete sau coduri de culoare. În cazul în care ai un birou cu sertare încorporate, păstrează acolo obiectele pe care le folosești cel mai des.

În plus, organizează-ți spațiul de lucru astfel încât să poți ajunge ușor la orice ai nevoie: documente, instrumente, agendă și așa mai departe. Astfel, nu doar că vei fi mai rapid, dar te vei simți mult mai confortabil.

Sfat extra: Utilizează cu încredere cutiile pentru depozitare de diferite dimensiuni. Acestea pot fi așezate pe birou, sub birou, în dulapuri sau pe podea și te vor ajuta să păstrezi totul în ordine, pe termen lung.

2. Personalizează spațiul

Un birou anost, cu pereții albi și goi, nu te va inspira niciodată să creezi și să găsești soluții inedite. În schimb, un spațiu personalizat în funcție de pasiunile și preferințele tale te va face să te simți ca acasă, și-ți va oferi libertatea de-a lucra cu plăcere și cu spor.

Folosește pereții ca să lipești mesaje motivaționale sau citate preferate, fotografii cu cei dragi sau instantanee din diferite locuri vizitate, suveniruri din călătorii și orice altceva dorești. Ba chiar poți să transformi designul unic într-un element foarte util, dacă schițezi un to do list zilnic pe o tablă magnetică sau lipești foile direct pe perete.

Sfat extra: Nu subestima efectul culorilor! Acestea îți pot oferi un plus de energie sau te pot obosi, în funcție de nuanțele pe care le alegi. Concentrează-te pe tonuri vesele, precum oranj și galben sau pe tonuri relaxante, care favorizează concentrarea, precum verdele și albastrul.

3. Găsește alternative pentru scaun și birou

Un scaun comod și un birou potrivit sunt esențiale pentru confortul tău. Totuși, din când în când, acest decor poate deveni plictisitor și limitativ.

Ce-ar fi dacă ai adăuga în spațiul tău de lucru un fotoliu tip puf, în care să te poți relaxa sau unde te poți retrage cu laptopul atunci când simți nevoia să-ți schimbi poziția de la birou?

Poți cumpăra câteva fotolii de puf de la Fabricadepufi.ro și le poți poziționa în apropierea biroului. Acestea cântăresc foarte puțin și le transporți ușor și rapid oriunde dorești.

Extra sfat: Poți investi și într-o minge medicinală, pe care s-o folosești alternativ cu scaunul, la birou. Astfel, îți vei solicita mușchii și vei menține coloana vertebrală într-o postură optimă.

4. Folosește lumina în mod strategic

La o lumină prea puternică obosești destul de repede, în timp ce o lumină prea slabă îți afectează vederea și îți poate induce o stare de somnolență. De aceea, folosirea unei singure surse de lumină nu reprezintă cea mai bună soluție pentru biroul tău.

Încearcă să implementezi un sistem de iluminat care să-ți permită reglarea intensității și, eventual, a tonului de culoare. Folosește becuri LED, ajustabile, precum și o lampă de birou cu lumină albă, asemănătoare cu cea naturală.

Sfat extra: Acordă atenție și luminii ambientale! Aceasta creează un plus de confort și te poate relaxa atunci când ai foarte multe taskuri, iar anxietatea își face simțită prezența.

Implementează aceste idei în spațiul tău de lucru și vei simți imediat cum atmosfera se schimbă, iar tu ești mai relaxat ca niciodată. Vei lucra confortabil la birou, indiferent de zi și de oră!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii