FacebookTwitterLinkedIn

Evoluția tehnologică a condus la apariția multor dispozitive interesante și extrem de utile, unul dintre acestea fiind smartwatch-ul. Deși oamenii erau obișnuiți să folosească ceasul de mână doar pentru a le indica timpul, în ultimii ani producătorii au integrat în carcasa de mici dimensiuni o mulțime de caracteristici și funcții inteligente. Astfel, gadget-ul a devenit parte integrantă a stilului de viață modern deoarece oferă numeroase facilități, ajută la monitorizarea activităților zilnice și verificarea coordonatelor de țin de sănătatea organismului. Smartwatch-ul ne ușurează semnificativ viața, iar tot ce trebuie să faci ca să te bucuri de un dispozitiv inteligent este să alegi o variantă potrivită nevoilor tale. Iată câteva recomandări în acest sens:

  1. Află dacă este compatibil cu device-ul tău

Ceasul inteligent pe care intenționezi să îl achiziționezi trebuie să fie compatibil cu dispozitivul cu care vrei să-l asociezi. De preferat ar fi să optezi pentru un model care are același sistem de operare ca și telefonul tău. Astfel, dacă folosești iOS sau Android, ai grijă ca între dispozitivul personal și ceasul smart să se poată stabili conexiunea necesară funcționării. În general, foarte puține smartwatch-uri pot activa în mod independent, iar produsele iOS sunt compatibile doar cu smartphone-uri Apple. În schimb, există ceasuri inteligente cu sistem Android compatibile și cu iOS, doar că nu vei putea beneficia de toate funcțiile acestora.

  1. Acordă atenție confortului pe care ți-l oferă

Deși poate părea un aspect mai puțin important, dacă dispozitivul nu se simte confortabil la încheietura mâinii, va fi incomod de purtat. Un ceas smart de calitate trebuie să fie subțire și ușor și să aibă catarame care se închid și deschid foarte simplu. Fiecare model de smartwatch de la Mobino.ro oferă modernitate, durabilitate și confort, dar și opțiunea personalizării anumitor accesorii, cum ar fi curelele.

  1. Verifică autonomia bateriei

Fiind un dispozitiv portabil, ceasul inteligent funcționează pe bază de baterie și necesită încărcare cu energie electrică. Majoritatea dispozitivelor disponibile pe piață rezistă o zi sau chiar două între încărcări. Însă, în funcție de model și pfelul în care îl utilizezi, smartwatch-ul poate rezista chiar și 10 zile. Așadar, analizează bine cât de des ești dispus să-l încarci și ce aplicații intenționezi să folosești în mod constant.

  1. Ai în vedere caracteristicile produsului

Cel mai bun smartwatch îți va oferi acces la cât mai multe funcții, însă, verifică dacă dispozitivul pe care ți-l dorești include caracteristicile adecvate nevoilor tale. Fără îndoială, nu vei folosi ceasul inteligent doar ca să verifici ora, așa că ia în considerare opțiuni precum monitorizarea ritmului cardiac, cuantificarea pașilor și a caloriilor consumate, vizualizarea notificărilor de pe telefonul mobil, inițierea apelurilor telefonice, sistemul de plată sau sistemul de localizare GPS. Nu toate smartwatch-urile oferă aceleași funcționalități, de aceea trebuie să verifici proprietățile produselor smart înainte de a face o achiziție, ca să nu ai surprize neplăcute mai târziu.

  1. Ia în considerare tipul display-ului

Mulți dintre cumpărători își aleg smartwatch-ul în funcție de calitățile ecranului. Este vorba despre forma și mărimea sa, unghiul de vizualizare, afișaj ori rezistența la zgârieturi. Ceasurile inteligente au fie un ecran LCD, care afișează imaginile într-o variantă coloră eficientă și cu consum redus, fie ecran AMOLED, ce oferă o cromatică mult mai variată, dar cu un consum al bateriei mai ridicat.

În ceea ce privește forma există smartwatch-uri cu ecran pătrat, rotund, oval sau dreptunghiular, iar totul ține de preferințele utilizatorului și stilul său, care poate fi sport, casual ori elegant. De asemenea sunt disponibile ceasuri smart cu butoane și cu touch screen, precum și modele care combină controlul digital cu cel tactil.

Smartwatch-ul poate fi considerat un mici computer portabil întrucât funcțiile unui asemenea dispozitiv nu sunt deloc de neglijat. În funcție de preț, producător și generație, fiecare model este prevăzut cu diverse caracteristici smart. Dincolo de utilitatea sa și performanțele tehnologice, acest produs reprezintă o investiție inteligentă întrucât îți poate oferi în timp real toate informațiile de care ai nevoie.