
Andrei Dumitrel și Cristian Teodorescu, co-fondatorii MyBenefits, sunt prieteni din copilărie, însă s-au revăzut după mulți ani și au început să lucreze împreună. Au lucrat pentru distribuitorul Apple în România, urmând ca mai târziu să își deschidă primul business împreună. Era anul 2004 când au început pionieratul în antreprenoriat. Cei doi nu s-au ocupat tot timpul doar de IT, ci au trecut printr-o serie de experiențe antreprenoriale în diverse domenii, unele pentru a acoperi nevoile companiei mama. Astfel, au înființat o firmă de curierat pe care încă o dețin, iar din pasiune pentru mâncare, au deschis un restaurant pe care l-au adus, în doi ani, pe locul 2 în preferințe pe București, în platforma TripAdvisor.
În 2015, cei doi au descoperit în piața din România o nișă slab explorată: o nouă modalitate de a loializa atât angajații, cât și partenerii, printr-o platforma software care urmărește atât evoluțiile individuale – fie indicatorii de vânzări, fie orice alt KPI, și da acces la un catalog variat de beneficii. Toate aceste beneficii sunt listate pe platforma care se integrează direct în website-ul companiei care achiziționează softul, ceea ce înseamnă că angajatul primește un pachet complet de servicii si produse la doar un click distanță.
MyBenefits s-a născut ca un proiect pilot pentru a recompensa echipa de vânzări a unui jucător din piața de IT în 2016, iar potențialul platformei a devenit palpabil odată ce co-fondatorii au introdus ideea de gamification cu beneficii reale, integrate complet în infrastructura IT a clientului.
“Astfel, orice agent de vânzări poate transforma punctele bonus primite pentru performanța sa într-o cumpărătură virtuală care se găsește direct în platforma internă a companiei care face campania de beneficii, aici integrându-se furnizori sau marketplace-uri deja cunoscute, cum este platforma eMag, sau orice alt furnizor de produse și servicii care se potrivește cu cerințele angajatorului. De asemenea, fiecare companie își poate personaliza acest catalog online, în funcție de profilul de persoanelor pe care vrea să le loializeze, buget sau KPIs, astfel încât angajații – sau colaboratorii, să fie recompensați eficient pentru munca lor”, explică Andrei Dumitrel.
Platforma poate arată în contul participantului fie contravaloarea în bani, în cazul platformei dedicată angajaților, fie sistemul de puncte. În cazul sistemului pe puncte, fiecare companie decide cât valorează un punct, catalogul online pus al MyBenefits oferind direct conversia din bani în puncte.
Modelul creat de platforma MyBenefits este util mai ales în cazul echipelor de vânzări naționale, care funcționează prin canale complexe de vânzări, în care sunt implicați furnizori, distribuitori și vânzători propriu-ziși. “Sistemul oferit poate fi folosit și pentru partea de training & learning, mai ales când procese noi trebuie învățate de o serie numeroasă de oameni. Sesiunile online de learning se pot transforma într-un sistem de testare de tip quiz, prin care să se verifice cunoștințele dobândite și în funcție de răspunsuri, să primească puncte de loialitate”, a explicat Cristian Teodorescu, co-fondatorul MyBenefits, parte a companiei românești iTrade, care va încheia anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro.