FacebookTwitterLinkedIn

Șlefuiește personalitatea

Personalitatea noastră este ca o piatră imperfectă, cu muchii ascuțite și aspre, ce a fost aruncată într-un râu. Așa cum pietrele sunt constant șlefuite de fluxul râului, așa și personalitățile noastre sunt sculptate de fluxul constant de provocări și incertitudini cu care ne confruntăm. Nu te teme însă de incertitudine, Aceasta aduce schimbările cele mai mari, cu efecte benefice asupra vieții tale.

Cum acționează prostesc oamenii inteligenți

Te pune față în față cu cele mai neplăcute aspecte ale personalității tale

Incertitudinea scoate la iveală cele mai neplăcute aspecte ale personalității noastre. În momentele cele mai confuze, te vezi nevoit să te confrunți cu fricile tale cele mai puternice, cu limitele pe care tu singur ți le-ai pus și să înveți să le învingi. Această confruntare interioară și acest proces de introspecție te face însă să crești, să te dezvolți și să devii mai sigur pe propria persoană.

Introspecția aduce multă compasiune, conștiință de sine, iubire și deschidere față de ceea ce ne înconjoară. Când decidem să rămânem în zona de confort, aceste aspecte ale personalității noastre nu ies însă la iveală, ci râmân într-o stare latentă pentru o perioadă lungă de timp.

Cum poți face pace cu criticul din tine

Trăiești în prezent

Probabil cel mai valoros rezultat din confruntarea cu incertitudinea este dezvoltarea abilității de a trăi în prezent. În general, oamenii așteaptă lucrurile care urmează să li se întâmple, în loc să se bucure de momentul pe care îl trăiesc acum. Concentrarea aceasta constantă asupra viitorului îi face să piardă oportunități, atât personal, cât și profesional. Atunci când te confrunți cu momente dificile, pline de confuzie, ajungi să conștientizezi lucrurile care sunt cu adevărat importante și să înveți să te bucuri de victoriile mici, din fiecare zi.

Incertitudinea face parte din viața celor care nu sunt niciodată mulțumiți. Dacă îți dorești să aduci o contribuție în această lume, va trebui să înveți să gestionezi anxietatea și stresul pe care le generează privirea în gol. Această frică nu trebuie să te sperie. Ca în exemplul cu piatra, forțele care vin către tine te fac mai puternic, mai conștient și îți întăresc personalitatea.

Traducere și adaptare de pe forbes.com