Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Social media |
|

Cum funcționează prima aplicație mobilă de curierat “made in Romania”

Octavian_Badescu_.jpg
Antreprenorul Octavian Bădescu (foto) lansează prima aplicație mobilă de curierat din Sud-Estul Europei bazată pe crowdsourcing. Printre feature-urile unice ale aplicației se numără posibilitatea de a chema un curier 24 de ore din 24 și efectuarea de livrări locale programate sau în aceeași zi.

Aplicația Lokko dispune de opțiuni complexe, unele dintre acestea în premieră pentru piaţa de curierat din regiune: posibilitatea de alegere a intervalului orar de preluare și livrare a coletului, opțiuni multiple de plată (SMS, card sau cash), monitorizarea în timp real a traseului curierului pe tot parcursul livrării, contactarea directă a acestuia atât de către expeditor, cât și de către destinatar, confirmarea de primire în timp real (prin semnătură în original și fotografie) și acordarea unui rating individual pentru curierul selectat.

Lokko se adresează în mod special persoanelor fizice care au nevoie de transport local în cel mai scurt timp, dar și companiilor de dimensiuni mici și mijlocii, cu nevoi speciale de livrare. Cu ajutorul acestei aplicații, utilizatorii pot selecta un curier care să le asigure transportul imediat în situații urgente, cum ar fi recuperarea telefonului uitat acasă, dar și să rezolve în locul lor anumite sarcini, cum ar fi efectuarea cumpărăturilor și livrarea lor la o anumită oră și la o adresă dată. Aplicația este destinată și retailerilor online și offline, odată cu creșterea necesităților de livrare în aceeași zi a comenzilor efectuate de cumpărători.

,,Lokko este un proiect aflat puțin înaintea vremurilor, mai ales în România, pentru că vorbim despre un proiect inovator pentru piața de curierat. Aplicația a fost gândită și dezvoltată în urma unor tendințe pe care le-am observat în cei peste 10 ani de experiență în domeniul curieratului – reducerea corespondenței, creșterea comerțului online, creșterea necesității de a se livra rapid sau customizat, presiunea pe reducerea prețurilor”, a declarat Octavian Bădescu.

Investiția în dezvoltarea versiunii beta a aplicației este de ordinul zecilor de mii de euro. În următorii ani, antreprenorul Octavian Bădescu intenționează lansarea ei și pentru piețele externe. Lokko va fi momentan disponibilă în versiune beta, de pe smartphone-urile cu sistem iOS și Android. Aplicația poate fi descărcată gratuit din AppStore si Google Play.

Octavian Bădescu este un antreprenor român cu investiții în sectorul serviciilor și cu o experiență managerială de peste 10 ani în curieratul rapid. Acesta a inițiat și a condus business-uri în domenii precum retail online, marketing direct și cercetare de piață (Dropmail & Sampling, More Results Marketing, Retailplus Eastern Europe) și curierat rapid (Alo Curier, Sameday Courier – prima companie de curierat rapid specializată pe livrările în aceeași zi la livel local, național și internațional).

În 2012, a realizat un exit din Retailplus Eastern Europe către liderul mondial în research, AC Nielsen, iar din mai până în septembrie 2013 a condus PrioriPost, divizia de curierat a Poștei Române.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii