FacebookTwitterLinkedIn

În numeroase state, purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile închise, dar și la birou, în spațiile deschise aglomerate sau în mijloacele de transport. De la începutul primăverii, masca a evoluat de la dispozitivul igienic a cărui purtare este neplăcută, dar obligatorie, la un obiect tolerat.
Când în ecuație au intrat designerii de modă de pretutindeni, masca a trecut la nivelul următor de acceptare. Deși noul articol fashion este un must have prin lege, masca de protecție a fost îmbrățișată cu entuziasm de comunitatea creatorilor de modă drept noua jucărie care le provoacă imaginația. Creațiile lor au demonstrat că un obiect anost poate fi o sursă de inspirație și se poate transforma într-un accesoriu purtabil, cu care nu ți-e rușine să ieși pe stradă, ba chiar într-unul elegant și foarte scump, dacă e să luăm în considerare masca de protecție concepută de designerul israelian Sharon Caro.
Caro a creat o mască din aur de 18 karate pe care a decorat-o cu 3.600 de diamante albe și negre . Evaluată la 1,5 milioane de dolari, masca este dotată cu un filtru N-99, pentru o protecție ridicată împotriva virușilor. „Este cea mai scumpă mască din lume”, a spus artistul din Israel despre obiectul care cântărește aproape 300 de grame.
Greu de crezut sau nu, masca și-a găsit repede un cumpărător. Este vorba despre un om de afaceri chinez care locuiește în Statele Unite ale Americii.