FacebookTwitterLinkedIn

În cele ce urmează îți prezentăm câteva exemple de spații foarte cool, care se remarcă la capitolele inovație, tech, ergonomie, dar și design. 

Design surprinzător: NTT DATA Romania

Un prim exemplu vine de la NTT DATA Romania, compania care se ocupă cu tehnologia informației. Aceasta a apelat la designerii clujeni de la Morphoza, iar rezultatul din sediul bucureștean al furnizorului și integratorului de soluții și sisteme IT complexe e spectaculos. 

Practic, elementul de noutate e, totodată, și cel mai frapant: NTT DATA Romania Cluj e prima companie din România ce integrează un tobogan supradimensionat, între etajele 14 și 15 ale clădirii Unirii View, ca element funcțional al designului la locul de desfășurare a activității. Sediul uimește prin elemente de ultimă generație, începând cu recepția sculptată sub formă de diamant, continuă cu birourile de la fiecare etaj, care sunt dispuse de-a lungul fațadelor, pentru o expunere directă la lumina naturală și, nu în ultimul rând, surprinde prin amenajarea creativă a bucătăriilor – confortabile și viu colorate. „Cu o varietate de angajaţi, parteneri, colaboratori şi vizitatori de diferite vârste şi din diferite culturi, de la generaţia millennials la delegaţii de talia top managementului din companii multinaţionale sau personalităţi publice, spaţiile noastre sunt create pentru a face faţă diferitelor situaţii de business la care suntem expuşi”, precizează Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

Jocuri de culori la Telenav Europe

Rămânem la Cluj, deoarece Telenav Europe, companie ce activează în domeniul soluțiilor personalizate de navigație, și-a făcut un sediu îndrăzneț apelând la aceiași designeri. Rezultatul impresionează prin amenajare, spațialitate, ergonomie, minimalism. Zona de open space e decorată cu obiecte care facilitează așezarea cât mai confortabilă a celor care lucrează aici, de la tabureți, băncuțe și scaune reglabile până la așa-numitele bean bags. 

Spațiul luminos te invită să te integrezi în atmosfera „cool” printr-o cromatică intensă (mobilierul e galben, portocaliu sau roșu, completat de plantele decorative verzi și de pardoseala gri), materialele naturale, cum e lemnul de stejar utilizat la blaturile birourilor, contribuind la starea de bine a angajaților. 

UiPath: un birou sofisticat, cu o grafică îndrăzneață

În cazul UiPath, start-up-ul care a devenit lider mondial în automatizări software, birourile proiectate de Corporate Office Solutions pentru sediul din București reprezintă o demonstrație practică a modului în care UiPath își dorește să le ofere celor care lucrează aici un spațiu ca un „brand extension” al companiei. „Asemănător cu echipa UiPath, biroul este atât sofisticat, cât și jucăuș. 

Culorile vibrante și grafica îndrăzneață desemnează zone cu o intensitate ridicată de energie, destinate interacțiunilor informale dar și animate, în timp ce alte palete de culori mai subtile și modele organice sunt rezervate conversațiilor mai atente și analitice”, susține COS, care a apelat la designerul de interior Haley McLane din Londra. 

Universul cosmic la Zitec

În ceea ce privește o cunoscută companie românească specializată în dezvoltarea de soluții, servicii și produse IT, Zitec, aceasta a închiriat un etaj întreg dintr-o clădire din Timpuri Noi Square, unul dintre cele mai cool locuri de muncă noi din București. Spațiul cosmic și elementele SciFi sunt laitmotivele noului sediu, cu un concept creat de studioul de arhitectură Prographic și cu motive grafice realizate intern, de către echipa de Graphic Design a Zitec. 

În concluzie, a venit momentul ca spațiile de lucru moderne să se alinieze unor standarde ridicate de calitate. Tonul a fost dat de companiile de tech, care continuă să inoveze în zona de design și amenajare.