Cautare
, Contributor

IT |
|

Cum arată primul pistol creat cu ajutorul imprimantei 3D

liberatorforbes1.jpg
În urmă cu opt luni Cody Wilson şi-a propus să relizeze primul pistol creat cu ajutorul imprimantei 3D, din lume. Şi a reuşit. El le-a oferit celor de la Forbes.com informaţii despre procesul de construcţie a armei, cu o condiţie, să nu publice detaliile mecanicii sau a testelor acestuia, până se dovedeşte că poate funcţiona în siguranţă.

Cele şaisprezece piese ale prototipului "Liberator" au fost tipărite pe plastic ABS, cu o imprimantă 3D SST (Sylicone Storage Technology). Pistolul este proiectat să folosească gloanţe standard şi foloseşte ţevi interschimbabile pentru diferite calibre de muniţii. Are totuşi două componente care nu au fost create cu ajutorul imprimantei: cuiului percutant, folosit la aprindere şi o bucată mică de oţel care face ca arma să poate fi descoperită cu detectoarele de metale, aşa cum prevede legislaţia americană.

Odată ce fişierele vor fi publicate online, orice doritor va putea să-şi printeze arma. ,,Aveţi posibilitatea de a imprima un dispozitiv letal. Este destul de înfricoşător, dar până la urmă aste vrem să demonstrăm”, a declarat Wilson.

Printul 3D este tot mai des utilizat în ultima vreme atât pentru experimente, în scopuri ştiinţifice, dar şi de falsificatori,  care pot crea diverse componente sau chiar obiecte întregi fară teama că ar putea fi pedepsiţi, pentru că momentan nu există legi care să reglementeze reproducerea cu ajutorul imprimantei 3D.

Însă, această tehonologie este adesea folosită atat de experţii NASA pentru a crea diverse machete şi prototipuri cât ăi de paleontologi pentru replicarea scheletelor de dinozauri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii