Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Cum ar fi să călătorești cu racheta dintr-un oraș în altul? Iată ce propune Elon Musk

În loc să iei avionul ai putea lua… racheta. Elon Musk vrea să pună în aplicare această idee, în planurile sale futuriste fiind inclusă construirea de  aeroporturi plutitoare pentru rachetele sale.  
 aboneaza-te
aeroporturi spatiale

Astfel, compania SpaceX ar putea face mai ușoare călătoriile pe distanțe lungi, anunțând că va construi în curând „spaceports”- aeroporturi spațiale care urmează să fie folosite atât pentru misiunile de pe Lună și Marte, dar și pentru călătorii supersonice în jurul Pământului. Aeroporturile vor oferi locuri de lansare pentru rachetele de lansare Super Heavy ale companiei, notează Playtech.

Informația a fost confirmată de Elon Musk, pe Twitter. 

Elon Musk a promovat, încă din 2017, zborurile supersonice ca fiind modalitatea ideală de a transporta persoane și mărfuri pe distanțe lungi, într-un timp extrem de scurt. Astfel, oamenilor vor putea să călătorească cu racheta dintr-un oraș în altul, la viteze supersonice. 

Aeroporturile spațiale plutitoare ar oferi SpaceX un control mai mare asupra programului său de lansare, un lucru extrem de important dacă intenționează, într-adevăr, să construiască un sistem de transport point-to-point, prin care va oferi călătorii regulate cu rachetele sale.

Ideea este că, prin călătoria la marginea atmosferei Pământului sau dincolo de aceasta, se reduc în mod considerabil atât costul de combustibil, cât și durata zborului. Astfel, de exemplu, distanța dintre New York și Paris ar urma să poată fi parcursă în mai puțin de o oră, cu racheta.

În 2017, compania a postat și un video prin care arată cum ar urma să se desfășoare o astfel de călătorie comercială cu racheta, în viitor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii