
HONOR celebrează primul an în România și dă voce românilor care au reușit în ceea ce și-au propus.
Inițiativa HonorVoice susținută de Forbes România îi provocă pe acei români care au reușit în carieră să își amintească de primul lor an de activitate, încurajându-i astfel pe cei care încă se tem să înceapă. Primul an nu e ușor. Suntem onorați să fim cu tine! #HONORtobewithyou
Interviu cu Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division ONE United Properties
HONOR România vă invită să vă amintiți despre primul dvs. an de activitate. Ce provocări ați întâlnit în primul an și cum ați reușit să le depășiți?
Mărturisesc că, pentru a răspunde la această întrebare, am făcut un exercițiu de imaginație și conștientizare. Am închis ochii, m-am așezat la primul meu birou, ce acum pare o imensitate deși nu era deloc cu mult mai mare decât cel la care mă așez în prezent în fiecare dimineață, și am început să privesc în jur… Provocările sunt în fapt oportunități de învățare, dezvoltare și autocunoaștere, mi-am spus. Doar că nu acesta este raspunsul pe care l-aș fi dat atunci când mă aflam la început de drum. Cert este însă că ceea ce sunt astăzi se datorează fiecărei experiențe trăite de-a lungul drumului parcurs cu ambiție, implicare, sete de cunoaștere și perseverență. Cât despre cum depășim situațiile în care ne aflăm în primul an de activitate, pot spune că depinde doar de noi și de capacitatea noastră de a accepta că învățarea continuă este calea către succes.
Privind retrospectiv, cine v-a susținut în primul an de activitate, cine a crezut în dvs. încă de la început? Ce mesaj le-ați transmite astăzi?
Cu sau fără mentori, călătoria profesională este o misiune personală. Am avut parte de mentori informali, acele persoane pe care le-am observat și de la care am avut de învățat cum să mă dezvolt. Însă persoana care știu că a crezut în potențialul meu și mi-a deschis calea către un job stabil este și astăzi unul dintre oamenii pe care i-aș suna imediat dacă aș avea întrebări ce necesită un sfat: aș pune mâna pe telefon și m-aș scufunda într-o conversație menită să mă lumineze. Această persoană știe de mai bine de 20 de ani că o apreciez și că o consider unul dintre oamenii care au făcut diferența în parcursul meu profesional.
Împărtășiți cu noi o lecție importantă pe care ați învățat-o în primul an.
Am învățat răbdarea și perseverența. Am învățat emoția și satisfacția lucrului bine făcut.
Un sfat pentru cei aflați la început de drum?
Ca să vă faceți remarcați nu este necesar să vă complimentați șeful sau să căutați permanent subiecte de conversație cu acesta. Un șef bun este un lider. Un lider observă calitățile angajaților fără ca aceștia „să facă valuri”. Trebuie doar să vă îndepliniți task-urile bine și la timp, iar aprecierea și promovarea vor veni la momentul potrivit.
O personalitate pe care o admirați (și de ce), cineva pe care v-ați simți onorată să îl cunoașteți personal.
Dr. Gabor Mate este noul meu autor preferat. Un medic canadian de origine maghiară, pe care am avut șansa să-l văd și să-l ascult. Este o plăcere și o lecție continuă să îi citesc lucrările, chiar dacă sunt abia la început. Mă fascinează modul lui de a dezvălui legătura dintre corp și minte, dintre sănătatea fizică și cea mintală, neezitând să exemplifice teoriile sale cu povești din viața personală. Cauzele stresului asupra corpului, adicțiile sau traumele ce determină tipare de comportament în viața noastră de adult sunt doar parte din lecțiile pe care le putem învăța de la el. Recomand.