Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Cum a evoluat Fan Courier în 15 ani de existență?

Adrian_si_Neculai_Mihai.jpg
15.000 de clienți, o flotă complexă de 1.500 de vehicule și afaceri de 15 ori mai mari,  lider al pieței de curierat de mai bine de șapte ani. Acestea sunt cifrele care ar putea rezuma cel mai bine povestea companiei de curierat rapid Fan Courier și a celor trei fondatori ai săi.

” În urmă cu 15 ani, pe 16 ianuarie, FAN Courier, care tocmai obținuse toate avizele și aprobările legale pentru a funcționa, a onorat prima sa comandă. LT Exim,  o firmă din București, cu activitate în sectorul medical, a solicitat pentru o expediție un curier FAN. În 16 ianuarie, a fost emisă de către noi prima factură. LT Exim folosește de 15 ani serviciile noastre și datorită loialității și a parteneriatului construit, este una dintre companiile care beneficiază de servicii gratuite de curierat”, spune Felix Pătrășcanu, unul dintre cei trei fondatori ai FAN Courier.

FAN Courier a intrat pe piața de curierat cu o investiție inițială constând în bunuri proprietate personală ale celor trei acționari fondatori, Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai și lichidități de 200 de milioane de lei vechi (echivalentul a 4.545 euro în 2013). Dezvoltarea businessului s-a făcut treptat, astfel încât, în perioada 1998 – 2012, investițiile cumulate ale companiei depășesc 47 de milioane de euro, echivalentul cifrei de afaceri raportate  de FAN Courier într-unul din ultimii trei ani.  

Potrivit reprezentanților companiei, cifra de afac eri estimată la nivelul anului 2012 este de 240 de milioane lei, ceea ce reprezintă un avans de 9% în RON comparativ cu anul anterior.

”În 2013, FAN Courier are ca obiective prioritare continuarea investițiilor și concentrarea acestora pe cele două direcții începute în ultimii doi ani: tehnologie și resurse umane”, adaugă Neculai Mihai, acționar și fondator al companiei care deține poziția de lider pe piața de curierat din România.

Frații Adrian și Neculai Mihai sunt prezenți în topul Forbes 500 Miliardari ediția 2012 cu o avere estimată la 52-55 de milioane de euro. Felix Pătrășcanu are o avere estimată la 12-13 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii