Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Cuba a restricţionat accesul populaţiei la platformele de socializare

Cuba a restricţionat începând de luni accesul populaţiei la reţelele de socializare Facebook, Instagram, WhatsApp şi Telegram, în contextul protestelor antiguvernamentale.  
proteste

Compania de monitorizare a internetului NetBlocks a afirmat pe site-ul său că reţelele de socializare din Cuba încă erau perturbate marţi, ceea ce ”ar putea limita fluxul de informaţii din țară”, transmite Reuters.

Compania de monitorizare a reţelei Kentik a anunţat că întreaga ţară a fost offline pentru mai puțin de 30 de minute, duminică, în jurul orei 16:00, în momentul de vârf al protestelor.

Cu toate acesrea, Twitter a declarat că nu a observat vreo blocare a serviciului său.

Restricționarea accesului la social media se produce în contextul protestelor antiguvernamentale. Mii de cubanezi s-au alăturat duminică demonstraţiilor din Havana şi Santiago pentru a protesta împotriva crizei economice a Cubei şi gestionării pandemiei. Ba mai mult, unii dintre ei au cerut schimbarea regimului politic.

Internetul mobil a fost introdus în Cuba în urmă cu doi ani şi jumătate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii