Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

„Cu drag, Van Gogh”- din 12 aprilie în cinematografele din România

Vincent van Gogh a murit la vârsta de 37 de ani, lăsând în urmă peste 2.000 de tablouri. Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreună cu câștigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat primul film de lung metraj care folosește pictura ca tehnică de animație.
 aboneaza-te
afis-[Loving-Vincent]-05

125 de pictori din întreaga lume, printre care și artistele plastice de origine română Carmen Belean și Cătălina Codreanu, au realizat 62.450 de fotograme pictate în ulei. Filmul prezintă viața și moartea controversată a geniului Vincent van Gogh. Publicul larg și-a arătat interesul încă de la primele comunicate de presă, teaser-trailerul a fost vizionat de peste 130 de milioane de ori înainte de premieră și distribuit pe rețelele de socializare de peste 3 milioane de ori.

„Cu drag, Vincent” era modul în care artistul își încheia cele peste 800 de scrisori trimise către fratele său, Theo. Filmul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a operelor sale.   

Tânăra actriță Saoirse Ronan, nominalizată anul acesta la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea din Lady Bird îi dă viață personajului Marguerite Gachet.

Douglas Booth, cunoscut din filmele Romeo și Julieta, Noe sau Ascensiunea lui Jupiter își împrumută vocea personajului Armand Roulin.

Printre actorii care interpretează personaje în film se numără și Jerome Flynn, devenit celebru pentru rolul Bronn din serialul HBO Urzeala Tronurilor, Chris O’Dowd (Thor: Întunericul, Jocuri secrete, Copii domnișoarei Peregrine), Helen McCrory (Harry Potter și Talismanele Morții, Sherlock Holmes și cazul ciorapului de mătase, Casanova) și actorul polonez Robert Gulaczyk în rolul lui Vincent van Gogh.

În România, filmul va intra în cinematografe din 12 aprilie 2018.

CITEȘTE ȘI Loving Vincent – primul film pictat din istoria cinematografiei

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii