FacebookTwitterLinkedIn

AmCham România a anunțat noua componență a Consiliului Director al organizației, în urma Adunării Generale a Membrilor de la finalul lunii martie. Camera de Comerț Americană în România – AmCham Romania reprezintă peste 560 de companii americane, internaționale și românești din 32 de sectoare economice.

Cristian Sporiș, Vice-President, Head of Corporate Banking – Raiffeisen Bank România, a fost reales președintele AmCham România pentru noul an de mandat. 

Daniela Nemoianu, Senior Partner –  Nemoianu Consulting Tax & Law și Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner  PwC România au fost aleși Vice-Președinți, iar Luminița Runcan, Deputy CEO –  Banca Transilvania, Trezorier.

Alături de ei, din Consiliul Director al AmCham Romania fac parte:

Jovan Radosavljevic – General Manager, Coca-Cola HBC

Vlad Boeriu – Tax & Legal Partner-in-Charge, Deloitte Romania;

Claudia Sofianu – Partner, Tax & Law Department, People Advisory Services Leader, EY Romania;

Elisabeta Moraru – Country Director, Google Bulgaria, Hungary, Moldova and Romania;

Roxana Botea – Country Director, Johnson & Johnson Romania;

Gabriela Popescu– Head of Legal Affairs, Central Europe, Microsoft;

Ciprian Laduncă – Managing Partner, LCL Advisory;

Alexandru Mihailciuc– VP Sales Engineering EMEA, UiPath

Achilleas Kanaris– President & CEO, Vodafone.

Cristian Sporiș, președintele AmCham România: „Pentru AmCham, 2024 este anul în care ne-am asumat o agendă intensă pentru sprijinirea cooperării economice cu Statele Unite ale Americii. După două ediții de impact la București, în luna iunie  vom duce “Forumul Economic SUA – România”, în premieră, la Washington D.C. Vom promova România ca destinație de investiții americane și este o vizibilitate de care țara noastră are nevoie ca să devină o bază importantă pentru companiile care se vor angaja în efortul de reconstrucție a Ucrainei.

În aceeași perioadă, în oglindă cu promovarea României ca destinație pentru investitorii americani, susținem companiile românești care doresc să se internaționalizeze pe piața americană, în contextul celui mai mare summit de investiții – SelectUSA. Suntem de asemenea parte a efortului comun susținut de ambele administrații ca România să îndeplinească criteriile pentru includerea în programul U.S. Visa Waiver.”