Cautare
, Contributor

Reinventarea României |
|

Cristian Pațachia, Development și Innovation Manager Orange: “Educația este pilonul cel mai important pe care, câteodată, îl neglijăm”

În cadrul evenimentului Forbes Reinventarea României, Cristian Pațachia expune principalele obiective SmartCity ale companiei Orange și explică care sunt cei mai importanți piloni în dezvoltarea durabilă.
Cristian Patachia (2)

 

Cristian Pațachia povestește despre proiectele Smart inițiate de compania Orange, în special despre Alba Iulia: “Am răspuns la un apel al ministerului lansat undeva în vara anului 2016 în privința alcătuirii unui ghid de soluții de smart city, cu propuneri de tehnologie, dar și cu moduri de a măsura impactul tehnologiilor; a fost adresat cumva, funcționarilor publici”.

În continuare, el subliniază importanța strategiilor personalizate pentru fiecare oraș: ”Noi în principal atunci ne-am lovit în sens pozitiv de o strategie de branding pe care Alba-Iulia o avea. Foarte important în strategia de branding: erau identificate direcțiile de dezvoltare pe care noi le-am luat foarte frumos pe zona noastră de soluții de smart city, zone pe care noi le acoperisem în ghidul propus către către minister”. În prezent, în Alba Iulia numără 106 proiecte caracterizate de conceptul SmartCity.

După implementarea proiectului din Alba, Cristian Pațachia mărturisește că a fost mult mai ușor să transmită inițiativă și în alte orașe, următorul fiind Iași. “Soluțiile au devenit mature și am început să le implementăm cu succes altora și așa a urmat Iașu, de exemplu, unde avem o soluție foarte utilă și utilizată în zona de transport public.

De asemenea, înainte de a implementa un proiect nou, Cristian atrage atenția asupra importanței proiectelor de referință: “Cred că aceste proiecte măsurabile și sustenabile luate ca referință și cu asumarea rezultatelor și a impactului fie în zonele din administrația publică, fie din zonele de antreprenoriat. Și să nu uităm că zona de educație este pilonul cel mai important pe care, câteodată, îl neglijăm”. El subliniază, astfel, rolul major pe care educația îl joacă în domeniul SmartCity, de inovație și tehnică. Și nu se referă doar la nivelul universitar. Reprezentantul Orange în cadrul evenimentului Forbes pune accentul pe educația Smart, încă din clasele gimnaziale.

Cu peste 20 de ani de experiență în zona de telecom, acoperind o gamă largă de tehnologii, dezvoltare de produse și managementul inovației, Cristian Pațachia este în prezent managerul echipei de dezvoltare și inovare din Departamentul de Inginerie Florești România. De asemenea, acesta ocupă funcția de coordonator al mai multor proiecte de cercetare în domenii precum 5G, securitate cibernetică, orașe inteligente, expunerea și monetizarea de aripi și tehnologii cloud.

#Smart City: Care sunt cele mai inteligente soluții și cei mai importanți actori în dezvoltarea unui smart city

Live pe Forbes Romania într-o nouă întâlnire din Seria de evenimente Forbes reINVENTAREA României discutam despre soluțiile urbane eficiente cu:* Adrian Florea, CEO Electrogrup * Dragoș Preda, Secretar de stat comunicații electronice, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România * Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager Orange* Gabriela Bodron, Head of Legal Department Tinmar Energy* Sergiu Russu, Technology Sales Manager Telecommunications Oracle România* Gabriel Stanciu, Director General ALSTOM pentru România, Bulgaria și Republica MoldovaParteneri strategici: BMW România, Carrefour, Immofinanz, Teilor, Rompetrol, Chronolink, Catena – Farmacia InimiiCafeaua oficială: NespressoPartener principal: CEC BankPartener media: Mindspace#ForbesReinvent #ForbesRomania #ReinventareaRomâniei #ForbesEvents #ForbesReinventareaRomâniei #BusinessEducation #ReinventareaRomaniei #frr

Publicată de Forbes Romania pe Miercuri, 26 august 2020

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii