FacebookTwitterLinkedIn

Forbes România: Ce decizii de business a luat compania dumneavoastră de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

  1. Ohvăz continuă să NU lucreze cu publicul. Livrăm prin partenerii noștri și respectăm toate indicațiile oficiale.
  2. Am împărțit echipa în ture care nu se întâlnesc.
  3. Am stabilit proceduri interne prin care departamentele din aceeași tură să nu interacționeze în mod direct.
  4. În funcție de tură și departament, echipa Ohvăz se va prezența la sediu fără să folosească mijloacele de transport în comun. Vom folosi biciclete, mai multe persoane din aceeași tură și departament într-o mașină, mersul pe jos.
  5. Continuăm să respectăm toate regulile și procedurile ce țin de o unitate de producție din domeniul alimentar: mănuși, botoșei de unică folosință, protecție pe cap, igienă personală excelență, curățarea spațiilor de lucru cu substanțe corespunzătoare, s.a.m.d..

Forbes România: Care sunt măsurile pe care compania dumneavoastră le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Protejarea lor este pe primul loc. Atâta vreme cât suntem sănătoși, putem să ne continuăm activitatea. Chiar dacă o parte din colegi se îmbolnăvesc, măsurile implementate minimizează riscurile și totodată ne asigură stabilitatea.

Forbes România: Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioadă de timp pentru a atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați?

Îmi asum responsabilitate deplină asupra sănătății financiare a afacerii și nu mă aștept la nicio masură din partea guvernului. Iar asta deoarece sunt conștient ca sunt șanse infime ca guvernul să intervina într-un mod semnificativ. E o perioadă foarte dificilă, însă sunt realist – trăiesc în România, iar mediul politic este așa cum a fost întotdeauna. Nu mă pot baza pe el. Tocmai de aceea prefer să ignor speculațiile și știrile din această zonă – sunt neîncrezător. Ar fi excelent, dar nu sunt adeptul wishful thinking.

Forbes România: Care sunt scenariile posibile pe care le vedeți pentru business-ul dumneavoastră dacă epidemia continua și/sau ia amploare? Dar pentru întreaga economie românească?

Pentru Ohvăz sunt în discuții pentru o linie de credit. Mi se pare una din puținele variante viabile. Tototdată, mă străduiesc să consolidez alte surse de venit prin care să pot ameliora presiunea financiară, mai exact cursuri Photoshop livrate pe internet in format video. Legat de economia românească, prefer să nu răspund deoarece nu mă pricep.

Forbes România: Cum credeți că ați putea ajuta comunitatea – socială și/sau de business?

Ramânând deschiși putem face un bine. Avem materie primă suficientă, avem angajați bine protejați, ne continuăm activitatea. Fiecare afacere care rămâne deschisă reprezintă o veste bună, un semn cum că trebuie să rămânem calmi și să nu ne îngrijorăm că nu vom avea ce să măncăm.