Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Criptomoneda startup-ului românesc Elrond a depășit o capitalizare de piață de 9 miliarde de dolari

Startup-ul românesc Elrond a anunțat un program de creștere a lichidității în valoare de 1,29 miliarde de dolari pentru lansarea platformei DeFi (Decentralized finance), Maiar Dex. De asemenea, criptomoneda eGold (EGLD) a depășit o capitalizare de piață de 9 miliarde de dolari.  
Beniamin MICU_Elrond

Criptomoneda EGLD figura, luni, cu un market cap de 9,37 miliarde de dolari pe coinmarketcap.com. Aceasta este plasată pe poziția 23 în lume, după lansarea Maiar Exchange, o aplicație decentralized finance.

Startup-ul românesc Elrond a anunțat un program de stimulare a lichidității în valoare de 1 miliard de dolari, pentru a face lansarea platformei DeFi Maiar DEX mai atractivă. Contravaloarea a 1,29 miliarde de dolari în MEX – din care 282 milioane de dolari doar în prima lună – vor fi distribuite utilizatorilor Maiar DEX care vor asigura lichiditatea pentru token-urile EGLD, MEX și USDC.

„Prin distribuția unei părți din Maiar DEX către următorul miliard de noi utilizatori, punem bazele unui sistem financiar cu adevărat global, accesibil oricui, de oriunde”, a declarat Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network.

În ultimele 24 de ore moneda EGLD s-a tranzacționat la un volum de peste 1,1 miliarde de dolari. 

Elrond a fost fondat în 2018 de Beniamin și Lucian Mincu, alături de antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central în Malta și echipă de dezvoltare la Sibiu.

Elrond susține că tehnologia sa este capabilă să proceseze peste 15.000 de tranzacții pe secundă și poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzacții pe secundă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii