FacebookTwitterLinkedIn

Aproximativ 40% dintre companiile germane resimt deja impactul creșterii prețurilor la energie și doresc să reducă investițiile.

Aproximativ 46% dintre companii au declarat că doresc să reducă investițiile din cauza creșterii prețurilor la energie, iar un sfert dintre acestea se așteaptă să resimtă șocul în a doua jumătate a anului, potrivit unui sondaj al Institutului Ifo publicat de ziarul Augsburger Allgemeine.

Sondajul, care a chestionat 1.100 de companii din Germania, cele mai multe dintre acestea afaceri de familie, arată că 1 din 10 firme se gândește să renunțe complet la afacerile dependente de energie, în timp ce 14% se vor să reducă locurilor de muncă.

Aproape 90% dintre companii spun că vor fi nevoite să crească prețurile pentru a contracara pierderile, în timp ce peste jumătate dintre firme intenționează să-și extindă investițiile în eficiența energetică.

„Avem nevoie de o politică care să corecteze această denaturare a concurenței și să oprească creșterea prețurilor la energie”, a declarat Rainer Kirchdoerfer, membru al consiliului de administrație al Fundației pentru Afaceri de Familie.

Coaliția de guvernământ a Germaniei a dezvăluit luna trecută măsuri de ajutor în valoare de aproximativ 16 miliarde de euro pentru a ajuta consumatorii să facă față prețurilor la energie și să reducă dependența de gazul rusesc.