FacebookTwitterLinkedIn

Pe lângă prețurile produselor alimentare de bază și ale facturilor casnice, în ultima perioadă s-au majorat și prețurile locuințelor din Bulgaria. Potrivit unui studiu realizat de Nova TV din Burgas, valul de refugiați din Ucraina afectează piața imobiliară – rușii vând, iar ucrainenii cumpără sau închiriază locuințe.

„Există o cerere crescută pentru închirierea de locuințe. Acest lucru nu se întâmplă doar în Burgas, ci în întreaga regiune. Cel mai mare număr de refugiați se află în Sunny Beach, Nessebar, Burgas, Kiten și Primorsko”, a spus primarul din Burgas, Dimitar Nikolov.

În regiunea Varna, Asociația Națională Imobiliară (ANI) raportează o creștere de până la 35% a tranzacțiilor pentru primul trimestru al anului 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut 2021.

„Asistăm la o schimbare pe piața imobiliară. În regiunea Varna se înregistrează o creștere consistentă a tranzacțiilor, precum și o majorare a prețurilor proprietăților rezidențiale cu 5% – 10%”, a declarat Ivaylo Gradev, membru al consiliului de administrație al asociației.