FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea de conduită financiară din Marea Britanie a plasat Credit Suisse pe o listă de supraveghere a instituțiilor care au nevoie de o monitorizare mai strictă.

Autoritatea de reglementare a declarat luna trecută că pasul a fost făcut din cauza îngrijorărilor cu privire la faptul că banca nu a adus suficiente îmbunătățiri în cultura, guvernanța și controlul riscurilor, se arată în raport. Adăugarea băncii pe lista de urmărire, care constă în aproximativ 20 de instituții din cele aproximativ 60.000 pe care autoritatea de conduită financiară (FCA) le monitorizează, sugerează că autoritatea de reglementare are serioase îngrijorări, conform Reuters.

FCA le-a cerut, de asemenea, directorilor superiori ai Credit Suisse să dea dovezi cu privire la măsurile pe care banca le-ar lua pentru a preveni cazurile de abatere de la reglementări și corupție. În mai, autoritatea a declarat că a cerut creditorului să efectueze evaluări în a doua jumătate a anului cu privire la eficiența consiliului său internațional, a comitetelor de risc și de audit. Potrivit raportului, FCA a făcut aceste solicitări de revizuire după consultarea cu autoritatea de reglementare elvețiană Finma.