FacebookTwitterLinkedIn

Credincioşii romano-catolici, protestanţi şi reformaţi sărbătoresc duminică, Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.

Şerban Tarciziu,, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, consideră că salutul: „Cristos a înviat!” semnifică înnoirea pe care Jertfa Lui de sine a înfăptuit-o în lume, iar prin răspunsul „Adevărat, a înviat!” mărturisim că această transformare s-a realizat şi în vieţile noastre.

Şerban Tarciziu: „Prin urmare, în Marea Sărbătoare a Învierii Domnului Isus, atunci când ne adresăm salutul: “Cristos a înviat!” noi mărturisim nu doar revenirea la viaţă a Răstignitului de pe colina Calvarului, petrecută cu aproape 2000 de ani în urmă, ci mai ales înnoirea pe care Jertfa Lui de sine – Jertfă pe care noi o actualizăm la Sfânta Liturghie – a înfăptuit-o în lume. Iar, atunci când răspundem: “Adevărat, a înviat!”, mărturisim, de fapt, că această înnoire s-a realizat şi în vieţile noastre. Ar fi bine pentru vieţile noastre să nu (ne) minţim când rostim aceste cuvinte”, conform Agerpres.