Cautare
, Contributor

Travel |
|

Courchevel sport & stil

O singură stațiune, șase lumi – toți cei care au călcat (mai bine zis schiat) la Courchevel știu că locul merită toate laudele. Pentru cei îndrăgostiți de sporturile de iarnă este una dintre destinațiile obligatorii. La fel pentru iubitorii de vacanțe de lux, de gastronomie și de shopping.
045-DS-DesTroisValees

În turismul de lux e greu să-i întreci pe francezi. Știu să te seducă, să te transforme în client fidel, să-ți impregneze amintirile și dorințele cu stilul lor de viață. La Courchevel, acest Saint-Tropez hibernal, găsești de toate: sport, shopping, meniuri gourmet, servicii impecabile de spa. Toate brandurile mari (în special cele franțuzești) sunt aici cu oferta lor de sezon.

Întoarcere la șicul anilor ’50

Cele șase „sate” care formează Courchevelul sunt parte din cea mai mare zonă de schi interconectată din întreaga lume: Les Trois Vallées. Dacă vrei să ai parte de un sejur cu tot ce are mai bun de oferit o vacanță la schi în Courchevel, îți recomand chiar hotelul care și-a luat numele de la cel al întregii zone.

Hôtel des 3 Vallées este primul ridicat aici după război, așadar, o adevărată emblemă a Courchevelului. Face parte dintr-un „minilanț”, Les Hôtels d’en Haut, o organizație cu doar cinci proprietăți, toate în Franța și fiecare oferind o experiență originală fie că este vorba despre restul hotelurilor de schi de la Val Thorens (Le Fitz Roy & Le Val Thorens) și Megève (Alpaga) sau de cel dedicat vacanțelor estivale pe coasta Mediteranei, la Saint-Raphaël, în regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur (Les Roches Rouges).

Hôtel des 3 Vallées are o poziționare excelentă, în Courchevel 1850, în apropiere de La Croisette. Ce impresionează de la prima vedere este stilul; nume cu tradiție, când a fost preluat cu câțiva ani în urmă de Les Hôtels d’en Haut, 3 Vallées s-a întors la șarmul anilor săi de început, decada a șasea a secolului trecut.

Gilles Leborgne a creat interioarele pornind de la elementele esențiale: obiectele decorative și funcționale din lemn, piatră, metal, cu tot aspectul lor brut, dau căldură locului, creează o atmosferă șic. Au fost folosite piese de mobilier create de designeri francezi, precum Jean Prouvé, Charlotte Perriand și Pierre Paulin, reconfigurându-se acea atmosferă la jumătatea distanței dintre modernismul târziu și arhitectura tipic montană.

Courchevel, regele luxului hibernal

3 Vallées posedă 31 de camere, cu suprafețe satisfăcătoare pentru un boutique-hotel din Courchevel, fiecare dintre acestea având balcon care oferă priveliști încântătoare către pârtiile de schi. Există și o baie turcească, un jacuzzi, o saună, compunând un mic centru spa pentru momentele de relaxare.

Să recunoaștem însă că la Courchevel distracția este pe pârtie sau la petrecerile après-ski. Dar nu trebuie să uităm de plăcerile gourmet: vei (re)descoperi savorile bucătăriei franțuzești – o călătorie culinară printre ale cărei repere ar trebui să se numere restaurantele Azimut, Le Farcon, La Saulire, Le Cap Horn, Le Chabichou ori Les Airelles – și vei încerca vinuri rare. O sesiune de shopping este bine-venită, mai ales una cu buget generos dacă treci pragul unor magazine precum Graff, Doux, Julian Joailliers. Îți recomand și o survolare cu elicopterul a regiunii, descoperind panorame încă și mai uimitoare decât cele pe care deja le-ai admirat. Sunt atât de multe atracțiile de aici și este atât de frumoasă atmosfera, încât Courchevelul îi cucerește de la prima întâlnire pe toți, nu doar pe pasionații de schi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii