FacebookTwitterLinkedIn

Comisia Europeană a publicat Decizia care cuprinde măsurile aprobate în cadrul Ajutorului de stat de restructurare în favoarea Complexului Energetic Oltenia şi a Planului de Restructurare aferent, decizie care a fost anunţată oficial pe 26 ianuarie 2022.

Complexul Energetic Oltenia: „Planul de restructurare a CE Oltenia este bazat pe doi piloni principali: construirea de noi capacităţi bazate pe energie solară şi gaze şi reducerea capacităţilor existente pe bază de lignit.

Planul a fost aprobat de Guvernul României şi de Comisia Europeană şi trebuie implementat ca măsură necesară de retehnologizare şi menţinere în activitate a CE Oltenia, în condiţiile în care compania reprezintă o componentă esenţială a Sistemului Energetic Naţional”, conform News.ro.

Costurile totale de restructurare se ridică la 3,94 de miliarde de euro. Din această sumă, 2,7 miliarde de euro sunt fonduri de la stat care includ şi un grant de aproximativ 896 de milioane de euro din Fondul de Modernizare, destinat noilor investiţii.

Contribuţia proprie a CE Oltenia va fi de 1,27 miliarde de euro.