FacebookTwitterLinkedIn

Corteva Agriscience a inaugurat primul său laborator mixt de cercetare în domeniul protecției și ameliorării plantelor din Europa, în Eschbach, Germania.

Cu o investiție de aproape 6 milioane de euro, extinderea sediului de cercetare și dezvoltare din Eschbach îi va permite companiei să efectueze studii de ultimă generație în domeniul protecției plantelor, în vederea dezvoltării de soluții care să protejeze culturile de dăunători și boli.

Noul centru integrează trei direcții de cercetare și dezvoltare, axate pe: ameliorarea plantelor pentru a crea culturi mai tolerante la stres și mai rezistente la schimbările climatice; biologie moleculară, având un laborator de genotipare ce asigură testarea purității semințelor; inovare și dezvoltare a produselor pentru protecția plantelor, în acord cu obiectivele de durabilitate.

Situat în sud-vestul Germaniei, lângă frontiera dintre Franța și Elveția, noul centru este integrat în rețeaua globală de laboratoare Corteva și vine în completarea altor laboratoare din SUA.

„Investiția în noul centru de cercetare și dezvoltare de la Eschbach reflectă angajamentul nostru de a oferi fermierilor soluții inovatoare ce îmbunătățesc productivitatea și contribuie la un sistem alimentar global rezistent și durabil”, explică Elliot Heffner, director pentru ameliorarea plantelor la Corteva Agriscience Europa.

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globală activă în domeniul agriculturii, și care este cotată la bursă.