Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Corporația Energia: Plimbări pe orbita Pământului

Corporația spațială rusă Energia a semnat un contract cu Space Adventures, o companie americană, pentru a trimite doi turiști la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2023.
iss

Corporația spațială rusă Energia a semnat un contract cu Space Adventures, o companie americană, pentru a trimite doi turiști la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2023. Unul dintre ei va putea chiar să efectueze o plimbare pe orbita planetei noastre, conform EFE, preluat de Agerpres.

Compania Energia a anunțat într-un comunicat joi: “Aşa cum este prevăzut, în timpul misiunii unul dintre turiştii spaţiali va efectua o ieşire în spaţiu, însoţit de un cosmonaut, din segmentul rus al ISS”.

Americanul Denis Tito a fost primul care a cumpărat un zbor spre ISS. Ultimul cumpărător al unei asemenea excursii a fost Guy Laliberté, fondatorul companiei de divertisment Cirque du Soleil. Un alt turist pe ISS a fost americanul Charles Simonyi care a efectuat călătoria de două ori, în 2007 și în 2009.

La începutul acestei luni, capsula spaţială americană Dragon Endevour, fabricată de compania privată SpaceX condusă de Elon Musk, a efectuat cu succes primul ei zbor cu echipaj uman spre platforma orbitală ISS, aceasta fiind prima lansare a unor astronauți americani de pe teritoriu american, după o pauză de 10 ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii