FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, Consiliul de Administrație al Electrica SA a desemnat-o pe Corina Popescu în funcția de Director General al companiei, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de 4 ani.

“Ca profesionist m-am format în Electrica, iar faptul că după ani mă întorc în această companie reprezintă pentru mine cu adevărat o mare onoare. În același timp, simt că am o mare responsabilitate, având în vedere faptul că piața de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru Grupul Electrica este esențial să răspundă rapid noilor provocări. Procesele de optimizare a activităților rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuție, cât și pe aria de furnizare, la fel și modernizarea infrastructurii de distribuție. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, și asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acționari, în condițiile îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților noștri”, a afirmat Corina Popescu, Director General al Electrica SA.

Corina Popescu a fost numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica și a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de director general interimar al Electrica SA. Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupand funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV. În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.

“Sunt extrem de încântat că, în urma unui proces de selecţie riguros și desfășurat după cele mai bune practici, Consiliul de Administrație a decis numirea Corinei Popescu în funcția de Director General al companiei. În numele colegilor din Consiliu, îi urez Corinei mult succes. Experiența în domeniu, personalitatea, integritatea și calităţile de lider sunt, în opinia noastră, foarte importante pentru companie, într-o perioadă complicată, cu multe provocări”, a precizat Valentin Radu, președintele Consiliului de Administrație al Electrica SA.

Corina Popescu: Identificarea și exploatarea resurselor din Marea Neagră pot duce România la un alt nivel