Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Corgi – povestea câinilor de la Curtea Regală a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii iubește foarte mult animalele, însă preferații săi sunt câinii din rasa Corgi galez Pembroke.
 aboneaza-te

Devotamentul Reginei Elisabeta a II-a față de câinii Corgi datează încă din copilărie, când părinții ei, Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta aveau la Curtea Regală mai multe exemplare din această rasă. Din câte se pare, prințesa a avut mai mult de 30 de Corgi până în momentul în care a fost încoronată regină, în anul 1952.
Primul exemplar din această rasă, o cățelușă pe nume Dookie, a intrat în familia regală în anul 1933, când viitoarea regină avea numai șapte ani. La aniversarea de 18 ani, Elisabeta a mai primit cadou un Corgi, tot o cățelușă pe care a botezat-o Susan. Cinci ani mai târziu, aceasta a născut primii ei pui, astfel încât putem spune că în anul 1949 a început „dinastia” câinilor regali, care numără până acum cel puțin 14 generații.
Elisabeta a II-a are o relație foarte puternică cu cățeii ei, de multe ori referindu-se la aceștia ca fiind membri ai familiei. Câinii o însoțesc adesea pe regină în deplasările pe care le face, ei fiind o prezență nelipsită din anturajul regal când acesta merge la una dintre reședințele de vară ale familiei. În anul 2007, la curtea regală a Marii Britanii erau cinci căței din rasa Corgi: Emma, Linnet, Willow, Holly și Monty, cel din urmă fiind câinele Reginei Mamă până la moartea acesteia în 2002.
În 2015, regina a luat decizia de a nu mai adopta alți pui de Corgi, întrucât nu dorea să lase nici unul în urmă după moartea ei. Astfel, ultimul Corgi regal, Willow, a murit în aprilie 2018.
Pentru că au fost atâția ani în atenția publicului, fiind văzuți în nenumărate rânduri alături de Regina Elisabeta a II-a, câinii Corgi au devenit la rândul lor adevărate vedete, apărând în numeroase publicații, inclusiv pe coperta revistei Vanity Fair, în vara lui 2016. De asemenea, au fost imortalizați, alături de regină, în fotografii, picturi sau statui. În 2019 a fost lansat chiar un film de animație, The Queen’s Corgi, în care este dezvăluită povestea comică a unor căței la Curtea Regală britanică.
Însă cea mai importantă apariție a unui Corgi este aceea de pe moneda aniversară  realizată în 2002, cu ocazia a 50 de ani de la urcarea Reginei Elisabeta a II-a pe tron.
Creată de țesătorii flamanzi, rasa Corgi are o istorie îndelungată, acești câini trăind de mii de ani în preajma gospodăriilor din nordul Europei. Între secolele XV și XVIII erau folosiți pentru a mâna vitele. Sunt câini scunzi, robuști, cu picioare scurte și o față similară vulpilor, foarte expresivă. Au blana dreaptă, de lungime medie, în diferite culori, de la negru și cafeniu până la roșu, cu sau fără pete albe. Câinii Corgi ating maxim 12 kilograme în greutate și sunt foarte activi și sociabili, fiind foarte loiali familiei din care fac parte.

Foto Profimedia

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii