FacebookTwitterLinkedIn

Cooperativa Agricolă Integrată „Țara Mea” anunță că își extinde portofoliul de produse prin construirea cele mai mari ferme piscicole.

Cu două linii de  producție, una pentru pește de calibru mare, iar alta pentru pește de calibru mic, zonă de ambalare, camere de afumare și depozitare, fabrica procesează din ferma proprie de creștere crap, păstrăv și sturion. Din acestea se extrage caviar românesc.

Numai anul acesta, Cooperativa „Țara Mea” a livrat o tonă de caviar românesc și și-a propus ca pe viitor să crească creveți în fabrica proprie din Timișoara.

„Noi putem procesa aici aproape 100 de tone de pește produs finit/lună, adică 1200 de tone anual și 10 tone de caviar pe an. Dacă adăugăm și peștele proaspăt, putem livra peste 4.000 de tone de pește pe an. În 2020, România a produs 20.000 de tone de pește, deci doar fabrica aceasta ar reprezenta peste 20% din producția țării, care acum ar însemna un plus de 20%. La capitolul caviar, producția este și mai mică, existând mai puțin de 10 ferme de creștere în țara noastră, din care se exportă peste 80%”, a subliniat Florin Burculescu, președinte Cooperativa „Țara Mea”.

Potrivit acestuia, iarna trecută cooperativa a livrat către marile magazine peste o tonă de caviar românesc. „ (…) E important să educăm aceste obiceiuri de consum ale românilor din două motive: în primul rând, pentru ca producția românească să rămână în țara noastră e nevoie de putere de cumpărare și, în al doilea rând, românii noștri să aibă parte de produse de calitate, proaspete, la rafturile magazinelor”, a mai adăugat Florin Burculescu.

În prezent, fabrica din Timișoara se întinde pe o suprafață de aproximativ 6 hectare și include două zone principale: zona de creștere și reproducere și zona de procesare, în care Cooperativa „Țara Mea” va demara primul proiect pilot de creștere a creveților din România.

 Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România și singura cooperativă integrată, cu activități de la cultivarea legumelor și creșterea animalelor până la producția de lactate, conserve, mezeluri, caviar, pește și produse de băcănie, 100% românești. Cu peste 10.000 de fermieri români membri, produsele Țara Mea sunt disponibile pe piață de peste 9 ani.