FacebookTwitterLinkedIn

În sine, actul de a scrie este un proces intim, doar al celui care alege să se manifeste. Dacă scriitura devine la un moment dat publică, aceasta este o altă discuție. Pentru aceia dintre noi care mai simt încă extaz la parfumul cernelii și mai păstrează încă mirositul cărților noi ca gest sublim, am redescoperit, pe lângă dovezile artistice semnate de Montblanc sau de către Montegrappa, colecțiile de stilouri manufacturate de italienii brandului Visconti.

Citește și Marilyn Monroe este noua inspirație a brandului Montblanc

Colecția Vang Gogh este una dintre preferatele mele, un mix între culorile folosite de celebrul impresionist și forma clasică a stilourilor Visconti. Un astfel de instrument de scris chiar poate să-ți servească drept inspirație, ba mai mult constituie o bijuterie pe care o poți lăsa moștenire generațiilor viitoare.

Citește și Caligrafiile luxului – UP by Forbes

Cu o istorie bogată care începe chiar în anul în care m-am născut eu, casa Visconti s-a născut din prietenia a doi pasionați de instrumente de scris, în octombrie 1988. Și cum Florența, locul de origine al brandului Visconti este considerat și leagăn al istoriei medievale și renascentiste italiane, stilourile Visconti se bucură de asocierea cu o serie de artiști și genii. Personaje precum Giotto, Michelangelo, Dante Alighieri, Leonardo Da Vinci, Galileo Galilei, Carlo Collodi, Giovanni da Verrazzano sau Amerigo Vespucci servesc drept inspirație pentru creatorii unora dintre cele mai frumoase instrumente de scris.