Cautare
, Contributor

Travel |
|

COOL HUNTING: Bun venit în … vacanță!

Dacă Tom Hanks ar fi interpretat rolul lui Victor Navorski în Africa de Sud, probabil că filmul s-ar fi întins pe mai mult ore. Dacă Alain de Botton și-ar fi desfășurat studiul „O săptămână în aeroport” tot în aceeași zonă, probabil că acesta s-ar fi intitulat „Mai multe săptămâni în aeroport”. Skukuza este situat în sudul Parcului Național Kruger, prezentându-se drept cel mai frumos și adaptat aeroport din lume.
skukuza-gallery-image3

Culoarele mari, vuietul și strălucirea magazinelor de lux sunt înlocuite cu relaxarea, detașarea și soare, mult soare. Skukuza a fost recent renovat, aducând în design o notă de vacanță și de „Bun venit”.

Primirea, îmbarcarea și așteptarea stabilesc alte reguli în Skukuza: anunțarea pasagerilor pentru următorul zbor se face personal, după care se asigură transportul acelor pasageri către zona de decolare. Zona de check-in se face într-un spațiu care seamănă mai degrabă cu un lobby: canapele, perne mari, mese și ferestre prin care se vede zona exterioară.

La acest capitol, aeroportul a păstrat, de asemenea, atmosfera locului și nuanțele naturale: o curte interioară, în aer liber și un iaz.

Echipa care s-a ocupat de arhitectura și prezentarea acestui aeroport a luat în calcul, în primul rând, locul în care se află: savana africană. Ceea ce a însemnat că nu s-au despărțit de acest aspect în estetică, concept, dar nici în utilizarea locului, tocmai pentru a nu impacta viața sălbatică.

Skukuza este capabil să opereze 400 de pasageri pe zi, între 20 de zboruri dus-întors, pe o singură pistă, deschisă între 9 dimineața și 3 după-amiaza.

Către Skukuza se poate ajunge din Johannesburg sau din Cape Town, prețul unui bilet fiind între 120 – 180 de dolari. În ceea ce privește Parcul Național Kruger, acesta este unul dintre cele mai mari din lume, cunoscut pentru numărul mare și varietatea de viețuitoare sălbatice, dar și pentru că este cel care a dat startul turismului de savană.

CITEȘTE ȘI Aventura indiană

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii