Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

COOL HUNTING: Artă africană în cafeaua de dimineață

„Ritualul este timp tăiat din timp”, scria Jeanette Winterson, în cea mai recentă carte. Și în „Arta Simplității” se vorbește mult despre ritual, japonezii excelând la acest capitol. Însă, inspirația pentru ritualul de dimineața vine, în această săptămână, din Africa, prin intermediul unor porțelanuri pictate de câțiva oameni pasionați din Cape Town, care invocă primăvara prin culorile pe care le folosesc.
cup14

Potter’s Shop a debutat în 1986, când Chris Silverstone, născută în Africa de Sud, însă având legături de familie în UK, a deschis un magazin de ceramică, pe care îl acompania anual cu două expoziții. De la magazin, a trecut la un atelier, organizat deasupra prăvăliei, apoi la un workshop, prin care oamenii puteau picta obiectele ceramice.

Mulți dintre cei care veneau la cursuri nu aveau studii în domeniu, însă Chris s-a ocupat de ei pentru a deveni artizani în adevăratul sens al cuvântului, ajutându-i să-și descopere calitățile și să-și dezvolte tehnicile.

Aproximativ doi ani durează procesul, până se completează portretul și abilitățile unui artizan la Potter’s Shop, care numără în total doar 23 de persoane. Bărbații sunt cei care se ocupă de culoare, inspirată din arta africană, atât în modelele pictate, cât și în ceea ce privește tehnica, iar femeile pregătesc și încheie procesul creativ.

CITEȘTE ȘI COOL HUNTING: Oceanul sculptat din sticlă

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii