FacebookTwitterLinkedIn

ONG-ul Consumer Reports a cerut luni unor producători de ciocolată să se angajeze ca până la Ziua Îndrăgostiților să reducă cantitățile de plumb și cadmiu din produsele lor din ciocolată neagră, după ce testele au dezvăluit niveluri dăunătoare ale metalelor grele.

În scrisorile către Hershey, Mondelez International, Theo Chocolate și Trader Joe’s, Consumer Reports menționează că expunerea pe termen lung la metale poate duce la probleme ale sistemului nervos, cedarea sistemului imunitar și leziuni renale. Pericolul este mai mare pentru femeile însărcinate și copiii mici din cauza riscului apariției unor probleme de dezvoltare. Scrisorile au fost însoțite de aproape 55.000 de semnături de petiții, notează Reuters.

Luna trecută, Consumer Reports, un ONG non-profit dedicat, printre altele, testării independente a produselor în beneficiul consumatorilor, a raportat că 23 din cele 28 de batoane de ciocolată neagră testate includ niveluri potențial dăunătoare de plumb, cadmiu sau ambele pentru persoanele care mănâncă mai mult de 30 de grame de ciocolată pe zi.

Cinci dintre produse aveau niveluri ridicate ale ambelor metale: două de la Theo și câte unul de la Lily’s deținut de Hershey, Green & Black’s deținut de Mondelez și Trader Joe’s.

Consumer Reports precizează că mulți consumatori mănâncă ciocolată neagră pentru beneficiile sale potențiale pentru sănătate și pentru nivelurile relativ scăzute de zahăr, dar „nu este nimic sănătos în a ingera metale grele”.

Producătorii de ciocolată nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii trimise de Reuters.