FacebookTwitterLinkedIn

Noul terminal de la Aeroportul Otopeni ar uma să fie gata în anul 2028 şi nu în 2022, cum era prevăzut iniţial, pentru că nu sunt fonduri. Gabor Şandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat că valoarea proiectului este evaluată la un 1 miliard de euro, iar anul acesta ar putea fi finalizat doar studiul de fezabilitate.

Gabor Şandor: „A intervenit pandemia în implementarea acestui proiect. Prin urmare, am îregistrat în anul 2020 o scădere a traficului cu 70%. E de înțeles că se pune inclusiv problema finanțării. Guvernul contează pe favoarea de a obține finanțarea acestor lucrări, cel târziu până în anul 2025.

Prin urmare, conform proiectului de fezabilitate realizarea lucrărilor ar presupune 3 ani de zile, în vederea realizării. În consecință, guvernul a propus amânarea acestui termen de realizare a lucrărilor prevăzute în acest proiect, cu 6 ani”, conform Radio România Actualități.

Compania Aeroporturi București a anunțat un profit de aproape 16 milioane de euro, în primele patru luni ale anului 2022, și informează că valorile de trafic pe cele două aeroporturi pe care le gestionează se apropie de 80% din nivelul atins în 2019.