Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al DNA, informează News.ro. Avizul CSM este consultativ.
 aboneaza-te
adina_florea

Adina Florea a declarat că nu a lucrat niciodată cu protocoalele secrete şi nu a ştiu de ele decât în momentul în care ele au devenit publice. Ea a precizat că ele exced cadrului procesual. Procurorul general, Augustin Lazăr, i-a atras atenţia că toate protocoalele au fost prelucrate şi au ştiut de ele toţi procurorii. Adina Florea i-a răspuns că a fost dezinformat, pentru că la Constanţa nu s-a vorbit despre aceste protocoale.

Adina Florea a fost întrebată de vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru cum justifică faptul că a avut 11 apariţii publice în decurs de 72 de ore, unele intervenţii la televizor durând chiar şi o oră. Adina Florea a spus că nu s-a considerat vedetă şi că probabil e vorba şi despre entuziasmul momentului.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – SEPTEMBRIE 2018

Ea a criticat activitatea DNA, vorbind despre numărul mare de dosare nesoluţionate şi despre faptul că DNA s-a axat mai mult pe soluţionarea celor care au ca obiect abuzul în serviciu, în loc să se ocupe de cele deschise pe infracţiuni de corupţie la nivel înalt. Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, i-a atras atenţia că a încercat, prin proiectul său de management, mai mult să contraargumenteze măsurile luate de Kovesi şi că i se pare nedrept că nu a prezentat nimic pozitiv despre DNA.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat în repetate rânduri că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul CSM.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii