FacebookTwitterLinkedIn

Aeroportul Internaţional Braşov va beneficia de extinderea programului de funcţionare de la 12 la 16 ore, începând cu data de 15 ianuarie 2024. Anunțul vine după retragerea operatorului DanAir, care, nemulțumit de programul scurt al aeroportului, și-a mutat zborurile la Bacău.

Decizia a fost adoptată de autorităţile de reglementare a domeniului aeronautic, ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, anunță CJ Brașov, adăugând că se fac “toate eforturile” pentru ca Aeroportul Internaţional Braşov să ajungă într-un timp cât mai scurt la programul de funcţionare de 24 de ore din 24.

Consiliul Judeţean Braşov urmează să definitiveze procedura după care poate fi acordată schema de ajutor de minimis pentru susţinerea activităţii operatorilor aerieni pe Aeroportul Braşov, iar în acest sens este nevoie de acceptul Comisiei Europene.

Acordarea acestui ajutor care are drept scop stimularea companiilor aeriene în vederea creşterii traficului de pasageri şi a numărului de destinaţii operate, aşa cum se întâmplă în cazul altor consilii judeţene din ţară care deţin aeroporturi, se va realiza şi la Braşov, imediat ce vor fi parcurse toate etapele prevăzute de lege.

Anunțul autorităților locale vine după ce compania aeriană DanAir și-a mutat zborurile și baza în Bacău, unde Consiliul Județean a oferit aeroportului un ajutor de minimis, în valoare de aproximativ 600.000 de euro, în vederea atragerii de noi operatori, iar programul de funcționare al aeroportului este de 24/24.