FacebookTwitterLinkedIn

Semnată la finele lunii noiembrie, această tranzacție este așteptată de cele două părți să fie finalizată în prima parte a acestui an. Băncile n-au anunțat valoarea tranzacției, dar consultanții financiari o estimează la 240 de milioane de euro.

Deloitte România: Cele mai mari 15 tranzacții de companii din 2017

Banca Transilvania este principala societate a Grupului Financiar Banca Transilvania, grup care, printre altele, oferă servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing financiar și operațional sau factoring.

Se ascute lupta pentru primul loc în sistemul bancar: Banca Transilvania și Eurobank Ergasias semnează astăzi acordul pentru achiziționarea Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing

Bancpost este o instituție de credit înfiinţată în 1991, care, la rândul ei, oferă produse și servicii bancare destinate tuturor categoriilor de clienți, de la soluții de economisire pentru persoane fizice, până la soluții financiare avansate și produse complexe de trezorerie dedicate clienților corporativi.

Lecții pentru 2018: Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania

ERB Retail Services IFN S.A. este o instituţie financiară non-bancară, activitatea sa constând în emiterea şi administrarea de carduri de credit de consum sub marca proprie. De asemenea, ERB Retail acordă servicii de finanțare la punctele de vânzare ale comercianților: clienţii pot opta pentru emiterea unui card de credit direct în magazin, pot accesa un credit online dacă vor să plătească în rate produsele achiziţionate de pe platformele online, respectiv să-şi asigure produsele de creditare (leasingul, creditul pentru casă etc.).

CMS – EMIS susține că Banca Transilvania a acceptat să achite 240 de milioane de euro pentru a prelua BancPost

ERB Leasing este o instituție financiară non-bancară care are ca obiect principal de activitate acordarea de finanțări sub forma leasingului financiar pentru o gamă largă de bunuri, cum ar fi vehicule, echipamente pentru diverse industrii, până la spaţii comerciale sau industriale.

Lista băncilor sistemice, începând cu 1 ianuarie 2018: S-a redus numărul băncilor care pot zdruncina sistemul bancar românesc, în cazul unor probleme

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Mărirea și dispariția Bancpost – pe scurt, după preluarea de către Banca Transilvania