FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul Carrefour intenţionează să preia România Hypermarche S.A., companie ce operează în România lanţul de Hypermarketuri “Cora” şi magazine de proximitate “Cora Urban”, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Tranzacţia a fost, iniţial, în analiza Comisiei Europene, având în vedere că sunt implicate companii care derulează activităţi în mai multe ţări, dar pentru că piaţa din România este cea mai afectată de această operaţiune, autoritatea română de concurenţă a solicitat să preia cazul. Forul european a aprobat ca analiza să se facă la nivel naţional, se arată în comunicatul menționat.

Ca urmare, tranzacţia trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care va evalua operaţiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, precizează instituţia.

Carrefour Nederland B.V. este filiala olandeză a grupului Carrefour, unul dintre jucătorii de pe piaţa comercializării cu amănuntul de bunuri de consum. Carrefour operează unităţi care acoperă toate formatele de vânzare cu amănuntul: hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate, magazine cash & carry şi soft discount.

România Hypermarche S.A. face parte din grupul belgian Louis Delhaize, care se ocupă preponderent de comerţul cu amănuntul. În România, deţine hipermarketurile “Cora” şi magazinele de proximitate “Cora Urban”.