FacebookTwitterLinkedIn

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, șefi de state şi de guverne şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, se reunesc, miercuri şi joi, în congres la Bucureşti.

Congresul PPE se desfăşoară la Romexpo, reuniunea fiind găzduită de Partidul Naţional Liberal în parteneriat cu Partidul Popular European.

Ursula von der Leyen, actuala şefă a Comisiei Europene, este candidata unică pentru a conduce lista Popularilor la scrutinul european din 9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia executivului comunitar, informează Agerpres.

Congresul PPE va adopta manifestul electoral în perspectiva alegerilor europene din luna iunie.

La congres a fost confirmată prezenţa a 11 şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, la care se adaugă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi preşedintele PPE, Manfred Weber.

Cei 11 şefi de stat şi de guvern din UE, care vor vorbi la congres, sunt preşedintele Klaus Iohannis, premierul finlandez Petteri Orpo, premierul luxemburghez Luc Frieden, premierul suedez Ulf Kristersson, premierul cipriot Nikos Christodoulides, cancelarul austriac Karl Nehammer, premierul irlandez Leo Varadkar, premierul croat Andrej Plenkovic, premierul polonez Donald Tusk, premierul elen Kyriakos Mitsotakis şi şefa guvernului lituanian, Ingrida Simonyte.