Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Concediu medical – Noile reguli pentru cei din izolare sau carantină

Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate a dezbătut public noile reguli privind acordarea concediului medical persoanelor care se află în carantină și izolare.
 aboneaza-te
izolare

Casa Națională pentru Asigurări de Sănătate a dezbătut public noile reguli privind acordarea concediului medical persoanelor care se află în carantină și izolare, informează Digi24.

Noul proiect îi informează pe cetățeni că pentru persoanele pentru care s-a instituit măsura carantinei sau izolării până la data intrării în vigoare a Legii nr. 136/2020, dar pentru care nu au fost emise certificatele de concediu medical în această perioadă, li se aplică prevederile legale aflate în vigoare la data carantinării.

Aceste prevederi presupun: “pentru persoanele care se află în carantină sau izolare instituită până la data intrării în vigoare a prezentei legi, certificatele de concediu medical se acordă potrivit actelor normative în vigoare la data acordării”.

Indiferent de locul unde a fost instituită carantinarea sau izolarea, certificatele de concediu medical vor fi eliberate de medicul de familie în baza documentelor primite de la direcțiile de sănătate publică. În aceste documente trebuie să fie înregistrate perioadele pentru care au fost instituite măsruile de carantină sau izolare.

După intrarea în vigoare a Legii nr. 136/2020, la 21 iulie 2020, o persoană asigurată medical pentru care se instituie măsura izolării într-o unitate sanitară va primi concediu medical eliberat de medicul curant atunci când va fi externată.

Dacă după externare starea de sănătate a pacientului nu permite ca acesta să își reia activitatea, atunci medicul de familie va prelungi concediul medical.

Acordarea certificatelor de concediu medical se face după ultima zi a încetării perioadei de carantină, pe durata stabilită prin documentul eliberat de direcția de sănătate publică, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării perioadei de carantină, conform documentului oficial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii