Cautare
, Forbes Staff

SmallBusiness |
|

Competiția de antreprenoriat Future Makers oferă finanțări în valoare de 20.000 de euro pentru tinerii antreprenori

Programul educațional Future Makers oferă finanțări în valoare de 20.000 euro, incubare și mentorat, pentru tinerii antreprenori cu vârste cuprinse între 18 și 29.
antreprenoriat shutterstock_623648111

Mirona Păun este câștigătoarea în cadrul primei ediții Future Makers și cea care a pus bazele proiectului Aventurile lui Tzitzi-Poc, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani.

Marius Ciobanu, un alt tânăr care a câștigat finanțare în cadrul competiției Future Makers, a gândit o idee de afacere care să vină în ajutorul comunităților care nu au acces la soluțiile publice de reciclare. Astfel, el lucrează la realizarea unei mașini care să fie utilizată ca un înlocuitor al utilajelor folosite în industria maselor plastice.

“În urma competiției Future Makers, am realizat al doilea prototip de mașină cu injecție, iar astăzi suntem aproape de finalizarea modelului final. Ca impact financiar, în momentul de față avem aproximativ 30.000 euro plus față de luna ianuarie 2019, dar și noi parteneriate cu firme din afara României, Camera de Comerț Timișoara, dar și universități precum Provadis School of International Management and Technology din Frankfurt”, spune Marius Ciobanu.

Sabin Dimian a fondat Veltra Bikes, singurul start-up românesc care produce 100% manual biciclete din bambus laminat.

Înainte de a se înscrie în competiție, tinerii pot participe la ateliere de antreprenoriat pentru a putea lucra la ideilor lor de business.

Calendarul următoarelor ateliere de antreprenoriat (înscrierile au loc pe website): 22 mai – București, la Facultatea de Știinte Politice a Universității din București; 24 mai – Brașov, la Aula Sergiu Chiriacescu a Universității Transilvania din Brașov; 30 mai – Târgu Jiu, la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”.

Citește și: Care sunt startup-urile tech romnânești care au fost selectate pentru a-și prezenta produsele pe scena South East Europe Tech Tour 2019?

Programul Future Makers este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub şi de Social Innovation Solutions. Social Innovation Solutions este o organizație ce oferă consultanță pentru ONG-uri și corporații în impact social și inovație și programe educaționale pentru tineri: Social Impact Award sau Future Makers. Global Shapers este parte a unei rețele globale de tineri a World Economic Forum cu 368 de filiale, prezentă în 156 de țări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii